Lækkert bananbrød med valnødder og honning

 photo 1-IMG_9545_zpsf564c5e2.jpg Sidste weekend bagte jeg dette lækre svampede bananbrød. Det viste sig at være en rigtig lækker sag, både på grund af den dybe smag og knas fra valnødderne og den karamelagtige smag fra honningen. Jeg bagte brødet i en almindelig brød form, så der var brød nok til 10 skiver. Jeg pakkede straks det lune brød ind, og tog så på tur rundt til forældre og bedsteforældre med banankage. Dét vakte glæde og masser af "uhmmm"!  photo 1-efteraringr18_zps041eb143.jpg Bananbrød med valnødder og honning 3 (over)modne bananer 100 g havregryn (jeg bruger altid grovvalsede) 100 g grofthakkede valnødder 150 g hvedemel 100 g smør 150 g honning 100 g rørsukker 1/2 tsk vaniljepulver 1/4 tsk bagepulver 1 tsk kanel 2 æg I en skål piskes most banan, blødt smør, honning, vanilje, bagepulver, kanel og æggene sammen. Pisk godt (evt. med håndmixer) så der ikke er store klumper i dejen. Tilføj gryn, vend dem i. Ikke rør for ivrigt, bare vend. Ligeså med melet, vend det i dejen. Vend størstedelen af valnødderne i dejen (gem lidt til at drysse ovenpå). Hæld dejen i en beklædt brødform. Drys med de sidste nødder, og stil så kagen i en forvarmet ovn. Ovnen skal være 200 grader. Kagen skal bage forholdsvis længe, min kage var færdig efter 55 min. men stadig ret klæg indeni. Husk at bagetid varierer alt efter ovn, så test lige med en kødnål, dejen slipper, eller om den skal have 10 min mere. Server den lækre kage mens den er lun. Jeg spiste den med en klat vaniljerørt skyr og et par dråber honning. Mums - velbekomme og god weekend!