Birkes med citron

Forleden fik jeg et flashback til en oldtidskundskabstime, hvor vores ældre (grå) lærer medbragte en ungarsk birkeskage. Det var ikke lige hvad vi havde forestillet os, men kagen viste sig at være rigtig lækker. Jeg har prøvet at mixe nogen lignende sammen - dog med et syrligt tvist af citron.    Opskrift: 2 dl blå birkes 1,5 dl kogt vand 3,5 dl hvedemel 2 tsk bagepulver 1/4 tsk salt 1 tsk vanilje 120 g smør 2,5 dl sukker 4 store æg 2 citroner (lidt saft i dejen) Glasur: 1 citron / saft herfra og et par dl flormelis Anbring birkes i en skål og hæld kogt vand over. Dette skal trække i 1-2 timer. Tænd ovnen på 175 grader og gør en lille bradepande eller springform klar. Bland de tørre ingredienser som mel, bagepulver, salt og vanilje sammen. Bland smør og sukker sammen og pisk det grundigt, til en lys og luftig masse. Tilsæt æggene i, et ad gangen og pisk. Kom den tørre blanding, samt fintrevet citronskal og birkes i blandingen. Jeg tilføjede lidt citronsaft her. Rør til dejen er glat og ensformet. Fordel dejen i formen og bag i 45 minutter. Når kagen er stuetemperatur, overtrækkes den med glasur lavet på flormelis og citronsaft. Det blev en lækker og svampet kage, hvor den syrlige glasur passede perfekt på toppen. /C