Kartoffel og Rosmarin-boller

 photo 5-IMG_9818_zpsc1e61503.jpg Her kommer en rigtig Stop Spild af Mad opskrift. Jeg er nemlig én af dem der meget sjældent køber kartofler. Når det så endelig sker, ligger der altid en halv pose tilbage, de rynker sig, mister sin hårhed og rammer først skraldespanden når de for længst er begyndt at spire. Denne gang, gik det anderledes til. Jeg havde bagt kartoffelpizza og havde derfor adskillige mængder rosmarin og et par bagekartofler i overskud. Disse lækre rester, blev til en omgang lækre smagfulde efterårsboller. 10 store madpakkeboller 250 g grahamsmel 300 g landhvedemel 2 bagekartofler 2 dl vand 20 g gær 1 håndfuld frisk hakket rosmarin 1 tsk salt 1 spsk olivenolie Mos de kogte kartofler godt med en gaffel - tilsæt evt. et dryp vand, så de nemmere moses. Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og olivenolie. Vend kartofler og rosmarin i blandingen og tilsæt så mel, lidt efter lidt. Lad dejen hæve en times tid, tildækket med film. Forvarm din ovn til 250 grader, lad bagepladen få samme temperatur. Sæt klatter af med et par skeer, på den varme bageplade (der nu er beklædt) og lad så bollerne bage 10 minutter. Skru ned til 200 grader, og giv dem yderligere 20 minutter. Bank på dem i bunden, de skulle gerne lyde hule efter 20 min i ovnen. Teknikken med varm plade og fuld skrue, er en rigtig god idé til at få en sprød skorpe på dine boller :-) - Næste bageindlæg fra min hånd, bliver bragt i samarbejde med min nye bedste køkken-ven; en røremaskine. Jeg har ENDELIG fået tid til at teste den, midt mellem bachelor og jobsøgning, og jeg skal love for at jeg er fan. Den kommer i til at høre meget mere om... Er der nogle af jer, der har en røremaskine? Og hvilke deje vil i anbefale jeg prøver af med maskinen?...  photo 6-IMG_9812_zps7a782001.jpg