Husk lige... jule-scones!

Her i december måned, har vi lavet en "husk lige..."  med juleopskrifter fra de sidste par år. For husker I for eksempel opskriften på de BEDSTE pebernødder, de hjemmelavede æbleskiver eller smagsløjers version af snebolde... nej, vel? Vi genopfrisker de sidste par års skønne juleopskrifter gennem december måned. Så husk lige de lækre jule-scones♥  photo 1-IMG_8206_zps36f78fdc.jpg 23.12.2012 "Her hos os, bruges der ofte god energi på et hyggeligt morgenbord juleaftensdag, d. 24 – til gengæld skippes frokosten.   Vi spiser som regel lækker morgenmad sammen, inden vi skal være klar til jule-kirke og videre ud til vores respektive familier. Disse julede scones egner sig perfekt til morgenbordet, ligesom de hurtigt kan nydes som hurtig frokost/kaffepause inden kirke eller Disney Sjov. De laves hurtigt, smager dejligt og så indeholder de kun ingredienser der i forvejen står i  de julede køkkenskabe." 12 lune scones  perfekte lune med lemoncurd eller kold tandsmør 185 g hvedemel 90 g smør 70 g marcipan 45 g flormelis 2 dl kærnemælk 2 tsk bagepulver 1/2 tsk salt 1/2 tsk kardemomme 1 tsk kanel Fremgangsmåde Tænd ovnen og lad den ramme de 225 grader. Skær den kolde smør i terninger. Bland de tørre ingredienser godt sammen – vent med marcipan, smør og mælk. Smuldr smørret i blandingen, til en krummet konsistens opnås. Riv marcipanen og vend i blandingen, sørg for, at det er godt fordelt. Tilsæt mælken og saml dejen let. Del ud i 12 små portioner – ælt og form ikke, bare afsæt små klatter på en beklædt bageplade. Bag på ovnens øverste hylde i små 10 minutter, hold øje.    photo 2-IMG_8201_zps9d598fb0.jpg