Pæretærte med lakridsmarcipan

 photo 1-april014_zps88648800.jpg Når i læser dette indlæg, går jeg formegentlig rundt i et solbeskinnet Hamborg. Jeg har nemlig tiltusket mig 4 sammenhængende fridage - og de skal bruges på getaway med kaffe, holden i hånd, solskin og lidt shopping. Ahh, hvor bliver det rart! Nu skal det handle om noget helt andet, for de af jer, der følger os på Instagram har nok opdaget at vi i sidste uge, var inviteret en tur på lakridsfabrik. Bülows lakridsfabrik, hvor vi blev forkælet og proppet med inspirerende mad, snak og masser af lakrids. Efter besøget, fik jeg lyst til at eksperimentere med den populære aroma - derfor er denne lækre tærte lavet på lækker grov lakridsmarcipan.  Tærten er nem at lave, nem at tilpasse smagsløjene. Og så erfarede jeg hurtigt, at den er nem at spise - til en god kop kaffe i godt selskab. Opskrift, tærte giver 6-8 stkykker 100 g smør 75 g lakridsmarcipan - fx den lækre grove fra Bülow 75 g mandler - hakkede 75 g sukker 2 spsk hvedemel 2 spsk havregryn 1/2 citron - skallen heraf 1 æg 3 pærer Drys: Rå lakridspulver Lad smørret stå ude og få stuetemp. Når dette er blødt, piskes det sammen med sukkeret. Herefter tilføjes revet lakridsmarcipan, og der røres igen. Mel, gryn og hakkede mandler tilsættes og der røres godt. Når blandingen er rørt sammen, tilsættes revet citronskal og ægget. Vend godt sammen, så du har en ensartet masse. Beklæd et tærtefad med bagepapir, og kom bunden heri. Tryk den let ud til kanterne. Skær pærerne i skiver og fordel dem på tærtebunden. Giv dem et let tryk ned i dejen. Tærten bages i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 45-50 minutter. Når den er færdigbagt, drysses der med rålakridspulver. Serveres lun eller afkølet med lidt creme fraiche på toppen. NB! Det er vigtigt, at du husker at beklæde din form - bunden er konfektagtig, og er derfor svær at få op af formen, hvis ikke denne er beklædt.   photo 2-april011_zps9c1a5caf.jpg  photo 3-april005_zpsebba5afd.jpg