Sej-gryde

Endelig, har jeg igen spist et af mine yndlingsmåltider: Sej-gryden Den er (åbenbart) utrolig ufotogen, men tilgengæld utrolig velsmagende. Lov mig at prøve den, det er nemt og smager godt.   Til 4 personer - opskrift 500 g sejfilet eller torsk - denne gang blev det rødtunge 1 løg 1 spsk olie 2 tsk karry 1 tsk Sel de vie masala (krydderiet købes på glas) 2 spsk revet ingefær 1 sk gurkemeje 1 spsk citronsaft 1 dåse kokosmælk 1 tsk fiskeboullion 1 spsk soya Skær fisken i tern, af cirka 2 x 2 cm - brug med fordel halvfrossen fisk, da det er noget nemmere når retten skal simre, at fisken ikke koger helt ud. Svits løg i olie, og tilsæt de andre krydderier. Når fiskeboullionen og citronen er tilsat, hældes kokosmælken i og herefter tilsættes soyaen. Fisken hældes i blandingen, hvor den simre de næste 5-10 minutter, til fisken er mør. Retten serveres med ris, samt med gulerodsstave, agurkestave, rosiner og kokosmel.   /C