Flødeboller på marcipanbund

Et par veninder bestilte forleden hjemmelavet flødeboller, så måtte jo tage kampen op. Det er faktisk smadder nemt, specielt når man bruger marcipan som bunde.

Ingredienser (ca. 15-20stk) 200 g marcipan 75 g past. æggehvide 150 g sukker 1/2 dl. vand 100 g 70% mørk chokolade 100 g hvid chokolade mandelflager frysetørret hindbær Marcipanen skæres i skiver på ca. 1 cm tykkelse og ligges på bageplade. De bages i ca. 6-7 minutter ved 180 grader.  Mens marcipanen bages, koges sukkerlagen sammen. Massen skal koge i ca. 2 minutter, til det er en klar lage. Æggehviderne piskes sammen med sukkerlagen - som hældes i lidt af gangen. Massen piskes i laang tid, ca. 15 minutter. Når massen er blevet helt hvid, og forholdsvis fast, kommes det i en pose. Klip et lille hul i hjørnet, og sprøjt massen på marcipanbundene. Flødebollerne bages yderligere 5 minutter, så de bliver faste og let gyldne. Når flødebollerne er kølet af, pensles de med den smeltede chokolade og pyntes. Jeg valgte bevidst, at lave små flødeboller. Antallet  bliver selvfølgelig lidt mindre, hvis man giver sig i kast med høje flødeboller. Her ville jeg nok piskeguffen en anelse mere, så er guffen mere fast og arbejde med. Velbekommen.

/M