Svampet chokoladekage, uden mel.

Photobucket Photobucket Photobucket Normalt er jeg langt fra den første, som står med hænderne begravet i diverse kagedeje. Men nu er det altså anden kage, på blot en uge (?!) - flødeboller er vel også en slags kage. Den her kage kan anbefales, hvis man er en chokoladegris. For her er det altså rigtig chokolade, og ikke bare pulver og diverse chokoladelignede ingredienser, som bruges.  Derudover er den mel-løs. Ingredienser 350 g. hakket mørkt chokolade 150 g. usaltet smør 55 g. sigtet kakaopulver 5 store æg 1 tsk ægte vaniljeessens 250 g. fint råsukker eller melis 100 g. grofthakket nødder (valgfrie slags) Chokoladen og smørret smeltes over vandbad. Når det er smeltet sammen, røres kakaopulveret i. Mens det afkøler, piskes æg sammen med sukkeret og vaniljen skummende. Massen skal piskes over en gryde med dampende vand. Det gør at dejen bliver lysere og mere tyk. Her ved du, at du har pisket tilstrækkeligt, når piskeren træller synlige bånd efter sig. Når det har kølet af, vendes chokolademassen forsigtigt i, og herefter vendes nødderne i. Husk at vend det grundigt. Kagen bages i en forvarmet ovn, ved 180 grader i ca. 35 minutter (evt. lidt mere) men den skal ikke have for meget. Så risikere man, at den bliver meget tør og svær at skære) Lad kagen afkøle, evt i køleskabet (det gjorde jeg) Hvis den skulle bruges til dessert, kunne det evt. være en idé at lave den i muffinsforme. Da den godt kan være en anelse svær, at skære pænt ud. Den vil passe perfekt til en rigtig god klat vaniljeis. /M