Lakselasagne

Photobucket Photobucket Photobucket PhotobucketSå er vi nået forbi juleræset, og de fleste julefrokoster er overstået. Håber I kære læsere har haft en rigtig dejlig jul. For mit vedkommende, var årets sidste julefrokost igår - heldigvis varer det et år, før ædegildet (og de våde, stærke, sager) kommer igen. Så i dag, var det på med løbeskoene, knapt så syndigt mad blev serveret. Ingredienser 500 g. frossen laks 6-700 g. frossen spinat 1/2 l fløde (sødmælk 3,5%) 2 løg 3 fed hvidløg 100 g ost Basilikum og citronsaft. Friske fuldkornsplader - Jeg brugte ost ovenpå lasagnen. Men vil næsten anbefale, at drysse den med rasp for en mere sprødt - måske mere friskt, hvis man kan sige det i denne sammenhæng, oplevelse. Løg og hvidløg svitses i gryde, sammen med basilikum og citron. Når løgene er svitset, tilsættes 1/2 dl vand. Spinaten tilsættes nu, og skal simre til den er tøet. Når den har stået og småsimret i et par minutter, tilsættes fløden (sødmælken hvis vi skal tænke lidt på kalorieindtaget) Husk endelig at krydre med salt og peber. Laksen skæres i forholdsvis tynde skiver, man skal stadig kunne smage fisken. Laksen fordeles i fadet, og lagene laves med skiftevis at hælde spinatmassen i mellem lasagneplader og laks. Til sidst drysses toppen med ost (eller rasp) og sættes i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Lad lasagnen stå med sølvpapir i ca 10 minutter før servering. Velbekomme. Prøv også denne opskrift på laks med spinat. Photobucket/M