Piece of cake; Fuldkornsboller

Photobucket Dem som kender mig, ved at jeg ikke er den bedste til at ælte deje - generelt bage. Så det er jeg altid gået en stor bue udenom. Men så var det, at jeg for et par år tilbage opdagede denne fantastiske opskrift. Jeg har fulgt Emilys blog lige så lang tid jeg kan huske, næsten fra hendes start, og er stor fan af hendes opskrifter. Denne her holder hele vejen, og kan kun anbefales - specielt fordi den ikke skal æltes, blot røres sammen - og man kan til med bruge hvad man nu ligger inde med. Det er måske en smule komisk, eftersom jeg næsten lige har været til bageworkshop, som lagde stor vægt på kunsten at ælte en dej - men jeg vil nu alligvel slå et slag for denne opskrift. Photobucket Ingredienser: 1/4 pk gær 1/2 L koldt vand 1-2 tsk salt 1 spsk honning 1 dl. hørfrø 1/2 dl. sesamfrø 2 dl. havregryn 1/2 dl. 5-kornskerner 3 dl. fuldkornshvedemel 3 dl. groft rugmel tranebær efter smag Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og honning. Rør rundt og bland så ellers resten af ingredienserne i. Det er en rigtig klisterdej. Lad dejen stå i køleskabet til næste dag, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter - til de er gyldne.