Snegle på grahamsmel

Photobucket Imens vi venter på lunere vejr, er der ikke andet for, end at holde sig inde i lunet og spise en kanelsnegl eller to. Denne variant er bagt på grahamsmel, hvilket trods alt gør den lidt sundere. Sneglene kan også bages på speltmel, alt efter hvad man lige har i køkkenet. Photobucket Photobucket opskrift - giver omkring 40 små snegle, så der kan sagtens halvveres for en mindre portion. 50 g gær 2½ dl lunken skummet- eller minimælk 2 æg 2 spsk. sukker ½ tsk. salt 2 spsk. olie 250 g grahams /speltmel 250 g hvedemel Fyld: 3 spsk. olie 2 spsk. skummet- eller minimælk 5 spsk. brun farin 3 spsk. sukker 5 spsk. stødt kanel Rør gæren ud i lunken mælk. Rør æg, sukker og salt i. Kom olie og de to slags mel i. Ælt dejen sammen. Det skal blive en rigtig smidig og lækker dej at arbejde med. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 30 min. Rør olie, mælk, farin, sukker og kanel sammen. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 24 cm rektangler. Smør halvdelen af fyldet på hver, rul dem sammen til roulader, og skær dem i 2 cm’s skiver. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min.  Bag sneglene i midten af ovnen, i ca. 15 min. ved 200 gr. Pynt dem med glasur, mens de stadig er lune. Jeg tog lidt af dejen fra, og lavede den til små snegle-toppe med hakkede mandler og lidt appelsinsaft i. De bliver hurtigere tørre, men smager godt og passer perfekt til brunchbordet.  Photobucket Photobucket