Weekendtreat: Kaffebrød

Photobucket I én familie er det moderens lune thebirkes med hjemmerørt remonce, der hitter ved morgenbordet. I en anden, er det kanelstangen til formiddagskaffen. I vores familie, har det ofte været kaffebrødet der rundede morgenmåltidet af, med sin sprøde skorpe og rare sødme. En simpel og tør ven, der ikke ser ud af meget. Den kan være for tør, men også lige tilpas. Tilpas er, når krummen er sprød og makronmassen er klæg indeni - og lige sådan blev disse! Photobucket Photobucket opskrift - cirka 8 styks 1 dl sødmælk 10 g gær 25 g sukker 1/2 tsk fint salt 25 g blødt smør 1 æg 300 g mel 100 g marcipan 100 g sukker 2 æggehvider 15 g mel lidt æblemos Dag 1 (fx i eftermiddag): Hæld mælk i en skål og opløs gæren heri. tilsæt sukker og salt. Kom nu smør, æg og mel i, og ælt det godt sammen til en smidig dej. Kom dejen i en skål, dæk med film og lad den hvile i køleskabet. Dag 2 (søndag morgen): Tag dejen ud af køleskabet og lad den få studtemperatur, en halv times tid. (Tag et varmt bad, lav en god kop kaffe eller læs i et blad imens) Form dejen til et aflangt brød og læg det på en beklædt plade. Dæk til, og lad det efterhæve i en halv time. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Bag brødet cirka 20 minutter, til det er gyldent. Tag brødet ud, lad det køle lidt, skær i skiver på ca 2 cm. Læg disse snitter på pladen, med skærefladen opad. Lav makronmassen: Riv marcipan og bland sammen med sukker. Tilsæt æggehviderne og rør blandingen helt glat. Bland melet i og kom det i en lille sprøjtepose. Læg en lille stribe æblemos på hvert brød, efterfulgt af et par baner makronmasse. Sæt brødene i ovnen ved 190 grader og hold godt øje. Efter ca 10 minutter er de lækre gyldne. Photobucket Photobucket Photobucket NB: Hvis du skal gemme et brød eller to, til eftermiddagskaffen, så husk ikke at komme låg på opbevaringsbøtten. Får de låg på, bliver de meget bløde og kedelige! Hvis du nåede igennem hele indlægget, er der kun tilbage at ønske God weekend - og nyd jeres kaffebrød!