Sund kartoffel / gulerodssuppe

Photobucket Photobucket Hvorfor opfinde den dybe tallerken, når den allerede er opfundet? Det kan nogen gange godt være svært, at lave/finde nye opskrifter som aldrig er set før. De fleste variationer af stort set alle opskrifter er set et utal af gange. Nogen af retterne bliver ikke givet nogen videre eftertanke, mens andre rammer en. Kartoffelsuppe har altid været en favorit hos mig - men spiser det stortset aldrig, da der for det første er vanvittigt meget stivelse i (kartoffelerne) for det andet ingen protein (udover det bacon, som nogen vil drysse på) og for det tredje, tit er fyldt med fløde (for det er der faktisk overraksende mange, som mener er altafgørende for smagsoplevelsen). Jeg har selvfølgelig også min personlige favorit opskrift, hvor fløden er udskiftet med skummetmælk, kartoffelmængden halveret og udskiftet med gulerødder, og baconen er udskiftet med ristet rugbrød. Ingredienser 550 g. kartoffel 450 g. gulerod 4 dl. vand 3 dl. skummetmælk 1 grøntsagsbouillon salt & peber efter smag Fremgangsmåde Kartoffelerne og gulerødderne skrælles og skæres i tern. De kommes i en gryde sammen med vand og bouillonterning. Det koges i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre-så blendes massen sammen, og mælk samt salt og peber tilsættes. Her kan der evt. hældes mere mælk i, alt efter hvor tykt man vil have det. Lad det koge op og så er der serveret. Jeg valgte her at skære en kvart skive rugbrød i tern, riste dem på panden med salt, peber og olivenolie til de var knasende. Velbekomme.