Amerikanske fuldkornspandekager

Sager jeg ofte bager # 1

Photobucket
Photobucket
Når det skal gå lidt hurtigt og vi craver lidt hvidt/usundt hjemmebag, falder valget ofte på følgende to sager. De er begge lækre når de er nybagte, men holder sig ellers gode i op til en uge.

Rosinbrød
Jeg er ikke så meget til rosiner i bagværk, men i disse brød, tilføjer rosinerne en sødmefuld smag der er rigtig lækker. Brødene er perfekte lune eller ristede med et tyndt lag smør på!
Det tilbagevendende problem er dog, at rosinbrødene er så store og overdådige at de ikke kan være i fryseren. De kan eventuelt laves som boller i stedet, eller man kan forsyne familien med resterne!

50 g gær
1/2 liter lunkent vand
1/4 liter kogende mælk
75 g smør
2 spsk sukker
1 tsk kanel
1 pisket æg
500 g hvedemel
150 g rosiner

Gær og vand røres sammen. Smør, sukker og kanel smeltes i mælken, der herefter afkøles til den er håndvarm. Mælken blandes med gærblandingen. Ægget blandes i blandingen, det meste mel hældes i, æltes og sættes til hævning i 45 min.
Efter hævningen æltes rosinerne i dejen (dette kan tage lidt tid, da der er mange). Dejen deles i to, kan evt pensles med æg eller vand og ridses på tværs. Stil brøddene 20 minutter til efterhæv. Bages i 25 minutter ved 225°

Nat-bollerne
Opskriften her stammer fra et gammelt Woman blad, hvor de skulle bruges til brunch. Siden da har jeg ofte bagt dem, da de (igen) er utrolig nemme, (nogenlunde) sunde og smager dejligt.
Jeg laver dem som regel dejen aftenen før en fridag, og næste morgen er det bare at sætte klatterne af på bagepapiret, og så er der næsten serveret. (mangler desværre billed dokumentation, men det må der snart laves om på)

25 g gær
1/2 l koldt vand
1 spsk salt
2 håndfulde græskarkerner
300 g fint durummel
250 g hvedemel

Aften: Rør gær ud i vand, tilsæt salt, græskarkerner (evt lidt revne gulerødder) og rør melet i. Dejen bliver tung og meget klistret. Sæt plastfilm over skålen og i køleskabet.
Næste morgen: Tænd ovnen, 225°
Sæt 10 gode klatter af på pladen, drys evt lidt mel over. Efterhæv i 15 minutter, hvorefter de bages i 15-20 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske fuldkornspandekager