Spinatboller

Som jeg skrev forleden, var jeg opsat på at finde en lækker opskrift på spinatboller. Som sagt, så gjort – og resultatet blev rigtig lækkert!
Jeg fik 22 lækre boller, der både egnede sig perfekt som madbrød (med oregano og sesam på toppen) og som madpakke-boller.
Næste gang vil jeg blende spinaten, så dejen får den fine grønne farve som bagerens har!
opskrift:
50 g gær
5 dl lunkent vand
200 g frossen (nu optøet) spinat
200 g fromage frais (skyr, kvark eller hvad du har stående)
1 tsk sukker
2 tsk salt
50 g græskarkerner (cirka – jeg tager bare en lille håndfuld af hver)
40 g solsikkekerner (cirka…)
100 g groft mel (jeg brugte rug mel)
800 g hvedemel (cirka)
De våde ingredienser + spinat mixes, herefter kommes kerner i, hvorefter melet blandes i. Dejen æltes godt og sættes til hævning i 45 min.
Form boller eller flutes af dejen og lad den efterhæve på bagepladen i 1/2 time. Pensel evt med sammenpisket æg.
Bages i 15 min ved 200 grader varmluft.
/C
De blev rigtig gode :) Luftige og lækre og meget mættende! Det eneste problem er dog at de ikke smager af ret meget, så det skal jeg nu til at finde ud af :) Evt. med lidt mere salt. Men de ting som jeg tilsatte giver en fantastisk luftighed til brødene :)