Grønkålssalat

Adventskage – Nr. 3

Så er det søndag igen, og en travl én af slagsen for mit vedkommende. Der er ikke tid til nogen form for julehygge, grundet arbejde – men det skal ikke forhindre jer i at lave en lækker smækker adventskiksekage!


I vores familie har kiksekagen altid været en vintertradition og det har altid været mormor der stod for den. De sidste par år, har jeg givet mig i kast med den og tilføjet lidt revet appelsinskal og smeltet chokolade til opskriften.

opskrift
3 pasteuriserede æg
125 g kakao
125 g smeltet chokolade
200 g flormelis
250 g palmin
1 pk firkantede vanilie kiks
1 appelsin, lidt saft og skallen heraf

Æg, flormelis og kakao piskes sammen. Det smeltede chokolade vendes i massen. Palminen smeltes over svag varme, og afkøles lidt. Palminen piskes i kakaomassen og appelsinskallen (og evt. saft) tilsættes. Massen skal være geléagtig, hvorfor den er lidt svær at fordele i formen. Jeg kunne ikke “smøre” lagene ud med en dejskraber, men det går nemt hvis man bruger en af kiksene som spatel.
I en brødform med bagepapir, lægges skiftevis lag med  chokolademasse og kiks. Der startes og sluttes med chokolademassen. Kagen sættes i køkeskabet og nydes et par timer senere.

/C

4 kommentarer

 • Agathe Jensen

  Åhh kiksekage! Det har altid været tradition i min familie, at min far lavede kiksekage til jul – og det skulle være den med palmin. Tak for opskriften. Tror jeg selv giver mig i kast med projektet i år :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ej hvor dejligt med flere kiksekage-traditioner. Det var med lidt ærefrygt for mormors version, jeg prøvede selv – men fortvivl ikke – din blir sikkert ligeså god som din fars ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har vist kun smagt kiksekage én gang i mit liv – det er åbenbart ikke ligefrem noget vi gør os i i min omgangskreds :) Men jeg kan huske at det var lækkert, så måske jeg skulle prøve din version. Hvordan bliver den uden appelsin? – jeg er nemlig ikke så vild med appelsin og chokolade sammen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Hehe, nej – det er også kun noget der sker én gang om året her :-)
   Du skal helt sikkert prøve den, rigtig lækker. Der er ikke den store forskel med eller uden appelsin, en lille smule kant fra appelsinskallen, men man kan ikke smage appelsin-smagen. Du kan sagtens lave den uden, ville bare undgå at den blev alt for tung :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat