Konfekt med ingefær, abrikos og pistace

Mandel-pistaciebiscotti

Photobucket

Photobucket

Til afveksling fra al det tunge julekonfekt, der indtages i disse tider, har jeg her til aften lavet “lidt til (jule)kaffen”…
Disse biscotties er nemme at lave, og smager meget bedre end dem man køber. De er sprøde, men seje indeni – så man behøver ikke være bange for, at knække en tand.

opskrift
250 g hvedemel
225 g lys rørsukker
1/2 tsk bagepulver
2 store æg
1 æggeblomme
90 g mandler
80 g usaltede pistacienødder

Kom mel, sukker og bagepulver i en skål, og bland det godt. Tilsæt æg + blomme, hele mandler og nødder og ælt det sammen med hænderne, til du opnår en ensartet dej. Form dejen til to flade pølser, cirka 20 cm lange.
Læg de to dejpølser på en plade med bagepapir, bages ved 175 grader i 20 minutter.
Tag de halvbagte pølser ud, og afkøl dem let, inden du skærer dem i 1 cm tykke skiver. Læg skiverne tilbage på pladen og bag dem igen, denne gang i 10 minutter. Afkøles på en rist, inden de kommes i lufttæt beholder. Opskriften er fra “Kongerigets kager”.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Så er der blot tilbage, at ønske alle søde læsere en rigtig glædelig jul! Jeg vil starte dagen med 5 timers arbejde, og derefter nyde en masse traditionsrig hygge med familien. God jul!
/C

3 kommentarer

 • ZBLOG. Today I share with you, in blog comments by the rate of five recommendations:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser rigtigt gode ud! Tror jeg laver en omgang, og hvis de bliver lige så lækre som de ser ud, får min mor en kopi af opskriften også! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Dét lyder som en god idé. Har ikke gjort mig i den slags “kager” før, men blev meget positivt overrasket :-) God fornøjelse til dig og din mor!
   /C

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konfekt med ingefær, abrikos og pistace