Adventskage - Nr. 2

Pebernødder

Jeg har ledt og ledt efter den perfekte opskrift på pebernødder. En der kunne hamle op med supermarkedernes smagfulde varianter, en der havde god rund smag og en der ikke var helt flad og fesen i farven. Min søgning endte, da jeg kom forbi denne overskudsmor… Jeg gav mig straks i kast med opskriften og hold nu op (!), hvor blev de bare gode.
Det tog kun et kvarter at lave kuglerne klar til ovnen, og man kan både prøvesmage i ubagt tilstand, når de er halvbløde og nybagte og selvfølgelig når de er afkølede, som vi kender dem.


Opskriften blev følgende:
125 g sukker
125 g blødt smør
1 tsk fintrevet frisk ingefær
1 tsk kanel
1/2 tsk friskkværnet peber
1/2 tsk stødt kardemommekapsler
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 dl piskefløde
250 g mel

Smør og sukker piskes, derefter piskes jeg fløden i. Krydderierne og melet røres i, indtil dejen er fast og kan æltes. Dejen rulles ud, skæres i stykker og trilles.
Pebernødderne bages ved 200 grader i 8-10 minutter.

PS: Som i måske har opdaget, er vi blevet en del af blogfællesskabet Bloggers Delight. Det er vi super glade for, da det betyder kompetente sparringspartnere, andre mode og madintereserede bloggere, bredere læsersegment og flere spændende muligheder!

Vi byder hermed nye som gamle læsere velkommen til Smagsløjer!
Vi håber at i har lyst til at læse med og finde inspiration i vores opskrifter. I er selvfølgelig mere end velkomne til, at kommentere på vores indlæg eller følge os via bloglovin :- )

/C

4 kommentarer

 • Chanell

  Super lækre pebernødder!! Lavede dem her inden jul og de var et hit både hos familie og projektgruppe :D Helt klart den opskrift jeg vil benytte fremover :) De var også nemme og hurtige at lave, perfekt til en travl julemåned..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Godt at høre søde C! Det vil jeg se frem til, næste år :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  uuuhm, de ser gode ud! Jeg har også haft problemer med hjemmelavede pebernødder. De smager godt, men ikke som pebernødder. De her ser helt rigtige ud. Dem vil jeg prøve næste gang. Tak for tippet, søde Chrisser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Tak for kommentaren Lyks. Jeg var også en smule skeptisk, men de smager rent faktisk rigtigt, er gyldne og nemme at lave :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adventskage - Nr. 2