Kanelsnegle

Kogebogs-kiggeri: De sikre

Photobucket

De mest anvendte: Nigella Ekspress og Aarstidernes Livretter.
Som del i mit kogebogs-kiggeri, har jeg udvalgt to bøger jeg vil betegne som de sikreste. Det er begge bøger jeg ofte slår op i, for at finde inspiration, samt bøger med opskrifter der er tilpas enkle og lækre til, at jeg får lyst til at afprøve samtlige opskrifter, fra ende til anden.

Photobucket

Nigella Ekspress byder på nem, hurtig, lækker og sund mad. Opskrifterne er overskuelige, skrevet i punktform og er for det meste, ledsaget af en personlig anakdote om forfatterens oplevelse med retten. En fin detalje er desuden, at hver opskrift har sin egen side med tilhørende billede, så man ikke skal stå og bladre mens man kokkerere. En sidste fordel ved bogen er desuden, at Nigella er superfan af wok og avocado – ligesom jeg!
Jeg har vitterlig en plan om, at afprøve samtlige opskrifter i denne bog, da hver og én ser lækre ud. 
Eksempelvis stammer de populære morgenstænger fra Nigella bogen.

Aarstidens Livretter er en bog fyldt med god samvittighed og økologi. Bogen er et godt bud på nutidig dansk mad, den er overskuelig og retterne vil helt sikkert mætte de fleste munde. Bogen er super god, til ideer til hvordan man kan anvende årstidernes grøntsager, og især deres forskellige måder at tilberede rodbrugter på, har inspireret mig. Der er gode muligheder for at prøve nye grøntsager af, for du bliver hjulpet godt på vej med Aarstiderne.
Denne lækre gulerodstærte er fundet i bogen, ligesom avocado/selleri frokosten er fundet heri – begge super lækre vegetarretter.

Photobucket

Har I nogle af disse bøger – og hvilke opskrifter har i afprøvet?

8 kommentarer

 • Line

  Har du prøvet cheddarrisottoen fra Nigella Ekspress?
  Hun har også en agurkesalat længere omme i bogen som passer rigtig godt til risottoen – mhm! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Nej, desværre ikke. Jeg er lidt skræmt af cheddarosten som så bærende element :-) Er den god?
   Måske jeg skulle komme igang ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Næh, har ingen af dem, men det ser godt nok godt og spændende ud!
  Noget særligt særligt! ;-)

  http://www.johannethorhauge.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   De er i hvertfald nogle af dem jeg bruger mest :- )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nigella Ekspress og Gyldendals store kogebog er mine to absolutte favoritter.

  Fra Nigella har jeg lavet “grønne æg”, müslistænger, french toast og før jeg overhovedet fik bogen og anede opskriften var der fra: Chokolademoussen på skumfiduser.

  Den bog er genial, den er blevet bladret igennem en hel del gange – et godt nettokøb.

  Den anden er som sagt Gyldendals store kogebog og mand! Der er simpelthen alt mellem himmel og jord i den og den er brugt flere gange og har planer om at lave kikærtemusaka fra den i denne uge.
  Også den er fundet til en nedsat pris – dog i Kvickly.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Fedt at du deler begejstringen over Nigella – jeg har også snuppet den til ingen penge i Netto ;-) Chokolademoussen har jeg også et godt øje til.
   Gyldendals lyder også god. Må på jagt i kvickly og se engang :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender faktisk ingen af dem, men jeg elsker at blive tippet om nye kogebøger :) jeg har også nogle klare favoritter, især Køkkenrevolution på høje hæle af Oscar Umahro Cadogan har jeg virkelig lavet mange forskellige ting fra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Godt du kunne bruge skriblerierne :-) Køkkenrevolutionen har jeg også hørt godt om, har bladret i den et par gange. Det ser ud til at være lækre og overskuelige sager :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnegle