Sund, nem & lækker æggesalat

Kogebogs-kiggeri: Den børnevenlige

Den børnevenlige: Shrek’s kogebog
Som del i mit kogebogs-kiggeri, har jeg udvalgt den bog jeg vil betegne som den skøreste og mest humoristiske. Det er en super bog, der formår at gøre madlavningen sjov og spændende for de mindste – og deres forældre. Den humoristiske tone følger alle opskrifterne, og med retter som “Moseslam med maddiker” eller “Smeltet lavasuppe”, er det svært ikke at blive nysgerrig.

Photobucket

Bogen er lavet super pædagogisk i trin-for-trin opskrifter, og med små råd, lige fra “spørg lige din mor, før du bruger den store kniv” til “måske skulle du servere oliven, i stedet for øjenæbler”. De fine Shrek illustrationer følger alle opskrifterne, og jeg synes virkelig at den gør det godt.
Bøger i denne dur gør mig rigtig glad, da de viser at der er plads til fantasi og sjov i køkkenet – hermed en stor opfordring til, at få hevet børnene med i køkkenet.
Photobucket
(Her ses “Stegte orme og insekter)

Photobucket
(Og “Moseurter og fluelarver”)

PS. Vi er hammer glade for, at så mange af jer har opdaget vores nye FB-side. Vi vil dog gerne have maange flere med i klubben, så klik endelig HER og følg os :-)

7 kommentarer

 • Sara

  Hejsa!
  Hvor kan bogen findes, hvis den overhovedet kan det mere? Den ser nemlig rigtig sjov og hyggelig ud.

  Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Hej Sara. Jeg tror desværre bogen er mulig at købe mere. Jeg har fået den af omveje til et event. Måske du kan være heldig at finde en brugt på nettet, der er jeg stødt på den et par gange. God søndag :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kan virkelig anbefales at spice navnene på diverse retter lidt op. Vi har i mange år spist dragesnot, flodhestestuvning, ormesuppe, osv. Nu er mine drenge så store at de bare griner af os, når vi siger det, men det har været et udemærket “værktøj” til at øge deres bevidsthed og nysgerrighed omkring grøntsager.
  De har naturligvis favoritter, men ellers spiser de virkelig ALT. Når vi har serveret noget af det, som ikke just er på deres top-ti, har der altid været ekstra salat/brød/whatever men ingen alternativer. På den måde har de langsomt men sikkert vænnet sig til at spise og tilmed lært at holde af nogle af de ting “som børn ellers aldrig spiser”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det vil jeg godt tro kan gøre en forskel :-) Tænker også at spændende navne, børnene Med i køkkenet og ingen alternativer til retterne, er gode måder at undgå kræsne og salat-mugne børn på :- ) God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CB

  Ej hvor fint. Og super god måde at få børns interesse for grøntsager større, på den lidt “hemmelige” og skjulte måde! ;)

  Mvh. http://www.naestenklar.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor sjovt! Og sødt! :D

  http://www.johannethorhauge.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund, nem & lækker æggesalat