Og vinderen af 20 (!) pakker Marabou Cookies er ...

Hjemmelavet hyldeblomstsaft – det er NU hylden blomstrer!

Photobucket

Et fuldstændig hæsblæsende dugfriskt indlæg, om årets hyldeblomstsaft. Det er netop NU, at tiden er inde, til at skynde sig ud (i solen) og plukke løs af de fine duftende hyld.
Jeg har de sidste par dage nydt at boltre mig i mine forældres have og køkken – det kommer der en masse indlæg ud af, mest aktuelt og sæsonbestemt: Mors Hyldeblomstsaft

Versionen her, er helt klassisk, ren hyldeblomst – som med fordel kan blandes op med danskvand med brus og lidt hvidvin til festlige lejligheder.
Nedenstående opskrift giver i øvrigt imellem 3 og 4 liter saft.

opskrift
70 klaser hyldeblomst
1 1/2 kg sukker (der kan selvfølgelig modificeres…)
40 gram vinsyre
2 økologiske citroner
2 1/2 liter vand

Vand og sukker bringes i kog, til sukkeret er opløst. Gryden tages af varmen, hvorefter hyldeblomst-klaserne og de skiveskårne citroner tilsættes. Lad blandingen trække køligt i 1-2 døgn. Saften sies og kan så hældes på klargjorte flasker. Saften nydes kold, blandet med postevand eller danskvand m/u. citrus. Velbekommen og nyd solen :-)

Photobucket

 

2 kommentarer

 • Ejj, det SKAL Christine og jeg altså også have lavet i år – det smager så godt! Desværre er vejret i dag ikke lige vejret til at gå ud og plukke hylde-blomster!
  Hav en rigtig god weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det lyder som en god idé Laura. Det er vildt lækkert jo! Nej, bestemt ikke. Måtte også udnytte solens få stråler for plukning og billeder udendørs :-) Det samme til jer.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Og vinderen af 20 (!) pakker Marabou Cookies er ...