Foccaciabrød med søde tomater

Spis maven flad – Blomkålssalat med avocado og blåbær

Den seneste tid, har jeg eksperimenteret lidt med nogle af de lækre “Spis maven flad”-opskrifter, der er mange interessante salater og snacks, og hele konceptet med MUFA-kost og “federe” madvarer gør mig da lidt nysgerrig. Er der mon nogle af jer, der har erfaring (god eller dårlig) med konceptet?…

Photobucket

opskrift til 4 pers.
1 blomkål – cirka 400 gram
4 store tomater
1 stor håndfuld frisk koriander
2 avocadoer
100 g kvark
1 spsk soya
1 tsk karry
40 g cashewnødder
100 g blåbær
saft fra en lime
salt og peber

Pluk blomkålen i små buketter, hak tomater og koriander og bland dem ved blomkålen. Del avocadoerne og mos kødet, rør det sammen med kvark, salt/peber, limesaft, soya og karry, og rør det sammen med salaten. Hak nødderne groft, og drys dem og blåbær over salaten.

Photobucket

Jeg vil klart anbefale at spise salaten med lidt kød/tilbehør med en mere crispy/grov konsistens, da avocadoen gør denne salat meget smooth.

8 kommentarer

 • Maria

  Mums hvor var denne her salat bare lækker!! :) Og så lige med nogle veggie-nuggets til! Tak for den lækre opskrift!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lillian

  Jeg har masser af god erfaring med Spis maven flad:)
  Uh, som vi taber os af at spise inspireret af denne bog!
  Vi er især vilde med Flad mave müslien, gulerodstzasikien og de tilhørende hakkedrenge samt squashkagen bagt som muffins!
  Iøvrigt tak for en inspirerende blog fra en hidtil tavs følger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria & Christina

   Dejligt du ikke er tavs længere Lillian – velkommen til :-)
   Endnu én der taber sig af opskrifterne – jeg må jo hellere igang med at afprøve noget mere så. Tazsikien har jeg godt kigget på, og squashkagen ligeså.
   Selv tak – dejligt du kigger med:)
   /C

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi var på Spis maven flad-kuren i 5 mdr for 1,5 år siden. Mange af opskrifterne bruger jeg stadig. Vi talte ikke kalorier eller vejede maden – det gad jeg simpelthen ikke. Men vi spiste efter principperne (masser af mandler, ingen ris, pasta og kartofler mv.) og vi spiste ofte og lige så meget vi havde lyst til. Jeg tabte mig 8 kg og kæresten 16 kg. på de 5 mdr.
  Jeg synes kuren er super god, da man på ingen måde skal sulte og det smager godt. Dog er det svært at holde når man spiser hos venner, i byen mv. Man skal være lige standhaftig i starten, indtil sukkerbehovet er væk, men derefter bliver det nemt. Efter kuren har jeg en meget god fornemmelse for, hvad der er sundt og hvordan kosten skal sætte korrekt sammen, hvis man skal spise sundt.

  http://guldahl.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria & Christina

   Sjovt du nævner mandlerne – jeg er skadig noget skeptisk om hvorvidt mange mandler hiver vægten nedad ;-)
   Hvor er det flot at i tabte så meget – det er jo vildt motiverende at læse! Tak for din gode tilbagemelding, må hellere igang med flere af opskrifterne :)
   God weekend /C

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er sikker på mandlerne har en god effekt. Da jeg spinnede meget engang, kunne jeg faktisk se på kalorieforbrændingen om jeg havde fået mandler eller ej.
   Kan isæt anbefale Crunchy nøddedrys, rejesalat, bønnesalat, rødspættefilleter, græske bøffer og squashkage. Fladmavebollerne er meget dårlige, de bliver bare helt flade og hæver slet ikke. Til gengæld er knækbrødene virkelig gode – spiser dem hver eneste dag. God fornøjelse :):)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækker ret, har os købt blomkål idag. Kanonkongen ville gerne tabe sig, så hjlap ham og skær al brød og ris, pasta og kartofler ud af hans kost og har har tabt sig 16 kilo på to mdr. Jeg derimod kan ikke undvære brød jeg elsker brød og ris og pasta. Men har faktisk ikke spist ris og pasta længe nu og savner det ikke lige nu. Men kager kan jeg simpelthen ikke undvære, så dem spiser jeg i fulde drag. Den har faktisk lavet meget forskelligt brød, hvor jeg erstatter hvedemelet med mandelmel. Men de dage, hvor jeg spiser som min mand, der kan jeg virkelig mærke en positiv forskel, ikke oppustet og så træt. Hanen dejlig weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria & Christina

   Ej hvor flot, at i har tabt så meget! Og så “kun” ved at udelukke ris, pasta og kartofler. Det kunne jo være man skulle prøve, kager og bagværk skal der dog være plads til. Men sådan på 80/20 måden ;-)
   Fedt at du kan mærke forskellen, det er jo i sig selv motiverende.
   Tak for god feedback og god weekend
   /C : -)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foccaciabrød med søde tomater