Traditionel kærnemælks-koldskål

Marengsreder med sommerbær i hyldeblomstcreme

Photobucket

En enkel men yndig sommerdessert, der straks leder mine tanker hen på nyudsprungne dimmentendter og varme solstråler. Desserten er ganske enkel og kombinerer det søde, sprøde og sure på ganske fin vis.  
Jeg lavede desserten som det søde punktum på en lun glædelig dag, med bobler i glassene, flotte eksamensbevis og store lettede smil…

Marengsreder med hasselnødder
3 1/2 æggehvide
110 g sukker
100 g hasselnødder
1 tsk stødt kardemomme

Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æggehviderne stive, i en ren og kølig skål. Tilsæt sukker og pisk, til konsistensen er sej som guf. Hak hasselnødderne mellemfint og vend dem i massen, sammen med kardemommen.
Lav 8 reder på bagepapiret, og kom dem i ovnen i cirka 25 min. Bagetiden kan variere, (jeg bliver nok aldrig ven med marengs-bagning, hvorfor mine altid skal bages i dobbelttid). Lad rederne afkøle minimum en halv time, inden de anrettes med bær og creme.

Hyldeblomstcreme
2 past. æggeblommer
1/2 stang vanilje (til nød kan vaniljesukker gå an)
1 1/2 dl piskefløde
3/4 dl hyldeblomst koncentrat

Pisk æggeblommer, vanilie og hyldeblomst sammen til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggesnapsen.

Photobucket

Blåblær vendes i hyldeblomstcremen. Marengsreden anrettes med 2 spiseskefulde bær-creme på toppen. Der pyntes med kvarte jordbær og lidt citronmelisse. Der kan pyntes med resterende bær.  

Photobucket

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Traditionel kærnemælks-koldskål