Den klassiske jordbær-syltetøj

Vanvittig lækre horn med rababer og marcipan

Photobucket

Mums en smagsoplevelse jeg fik, forrige uge til min fødselsdags-morgenmad… Det var direkte tyveri – en opskrift tyvstjålet fra Cute Carbs, som jeg faldt over, netop efter jeg havde hentet en ordentlig stakfuld rababerer i mine forældres have.

Jeg har en svaghed for gode kærnemælkshorn, selvom der dog ofte går mange måneder mellem jeg får smagt dem. Ofte overdynges de med et alt for tykt lag glasur, proppes med fæl hindbær-syltetøj eller bages til tør uigenkendelighed – ingen af disse ting er tilfældet her – disse kærnemælkshorn er noget af det bedste bagværk jeg til dato har bagt og smagt!

Hornene er meget nemme at lave – jeg klargjorte rababerne aftenen før, hvor jeg også rørte marcipanmassen sammen. På min fødselsdagsmorgen blev dejen rørt sammen, hornene rullet og efter 12 minutter i ovnen, bredte der sig en liflig duft i hele lejligheden. En duft af fødselsdag, rababer-syrlighed og vanilje-prikket bagværk.

opskrift til 16 lækre horn
Dej
250 g smør
40 g sukker
1 vaniljestang af god kvalitet
2 1/4 dl lun kærnemælk
50 g gær
510 g hvedemel

Fyld
150 g marcipan
150 g smør
140 g sukker
170 g rabarber

Bland smør, sukker og vaniljekorn til en smidig masse. Lun kærnemælk og opløs gær heri. Ælt mælk og smørblandingen sammen, og tilføj herefter mel, lidt efter lidt. Efter en god æltning, ender du med en blød og smidig vanilje-prikket smørdej, der er klar til at hvile 10 minutters tid.

Marcipanfyldet laves ved at blande sukker og marcipan godt sammen. Smøren æltes sammen med marcipanen og endnu en blød og sød masse er klar.
Når du er klar til bagning, deles dejen i to. Dejen rulles ud, trekanter skæres, marcipan-klatter sættes  på trekanternes bredde ende og toppes med en lille håndfuld rababerbidder. Trekanterne rulles til fine horn, stilles til efterhævning i 45 minutter.
Hornene pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede hasselnødder. Hornene bages ved 230 grader i 12-15 minutter.

Photobucket

4 kommentarer

 • maria

  hej, SKAL man bruge kærnemælk eller kan man bruge anden mælk evt plantemælk?

  Mvh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Hej har lige bagt disse super lækre horn, dog brugte jeg lidt hindbær syltetøj i stedet for rabarber, havde lidt svært ved at finde rabarber på denne årstid.
  Desværre faldt hornene sammen efter de kom ud af ovnen? Ved du evt. Hvad dette kunne skyldes?

  Tak for en super hjælpsom hjemmeside og super lækre opskrifter ;))

  Mv. Peter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser dæleme altså også bare vildt gode ud ..
  Suk, hvem der bare havde en have fyldt med rabarber ;) men vil huske opskriften til noget andet fyld en dag :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   De var også vanvittig gode! Ja, jeg kunne også godt bruge en have fyldt med dem. Men ja, enten må du på fangst i andres haver eller hos grønthandleren, og ellers må du finde på lidt nyt fyld :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den klassiske jordbær-syltetøj