Butterdejstærte med laks og spinat

En simpel og lækker ret, der udelukkende giver associationer til aftener med hvidvin og gode venner – idet den er rent rip-off fra en god veninde (og hendes mor). Tærten er efterhånden blevet en klassiker…
opskrift
2 x færdigkøbt butterdej (overskudstypen: do it yourself)
200 g gravad laks
1 bøtte Philidelphia neutral
1 pose frisk spinat
Salt & peber
1 portion butterdej fordeles i et tærtefad, overskydende dej fjernes. Spinaten skylles og koges under omrøring. Når spinaten er kogt, hældes væden fra og det får lov at køle lidt af.
Philidelphia vendes i spinaten, til en jævn og ensartet masse opnås. Smag til med salt og peber.
Spinatmassen fordeles i tærteformen, laksen deles i mindre stykker og kommes i tærten. Læg låg på tærten med den resterende butterdej.
Bages i 30 minutter ved 200 grader – et voila, 1 stk lækker (knap så fotogen) tærte er serveret.
Ps. Her vi at gøre med en tærte der virkelig impornerede selskabet herhjemme – kæresten udbrød gang på gang at det var den bedste tærte han nogensinde havde smagt, og spurgte efterfølgende om vi ikke snart skulle ha’ den igen ;-)
For det første elsker bloggen! :) for det andet hvor mange personen er tærten til og kan man bruge creme frais ?