Efterårets dessertpizza med æble og mandler

Must bake: Verdens bedste chocolate chip cookies!

Photobucket

SÅ er de her – jagten er indstillet og lykken er gjort.
Jeg er ovenud glad for, endelig at kunne mindes mine måneder i Australien ,hvor vi indtog rigelige mængder af softbaked cookies, i eget køkken.. En cookie skal jo helst være halvsprød udenpå og fuldstændig chewy og lækkerblød indeni.
Jeg har jo efterhånden bagt mange cookies, men de her slår altså dem alle. Smagen er måske liidt til den søde side, men konsistensen vejer virkelig det faktum op! Jeg spår en heftig cookie-sæson og vil straks videregive lektion nr. 1 i vellykket cookiebagning: udskift smør med olie – og lad os så komme igang!

Photobucket

Photobucket

Ja man har jo luret rundt i blogsfæren nok en gang – på diverse hjemmesider, sågar i farmors store bagebog. Og der er saftsusemig mange glade cookie-entusiaster der praler med at bage “verdens bedste” af slagsen…
Prøv de her. Please. Og fortæl mig endelig om du er overbevist!

Opskriften der slap gennem nåleøjet fandt jeg hos Luise, der blogger på Sesam Sesam

opskrift
275 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 tsk salt
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver med top
250 g hvedemel
200 g mørk chokolade
1 dl smagsneutralolie – fx solsikkeolie

Pisk brun farin, vanilje og æg et par minutter, til blandingen er lys og luftig. Tilsæt sigtet mel, bagepulver, natron og salt, og pisk det hele sammen. Bland herefter grofthakket chokolade og olie i, til en jævn blanding opnås. Bland olien godt ind i dejen, ved at vende godt med en dejskraber. Stil dejen på køl en times tid, så den bliver nemmere at arbejde med.
Varm ovnen op til 175 °. Tag dejen ud i stuetemperatur, fordel cookie-klatter med to skeer, på en bageplade. Det passer, hvis du kan have 9 cookies på en bageplade. Ikke tryk, ikke mas, bare sæt dem i ovnen og vent i spænding. 
Bag kagerne i 8-10 minutter. Lad kagerne falde sammen 5 minutter på bagepladen, og flyt dem derefter over på en rist.
Nyd kagerne i sødt selskab – eventuelt akkompagneret af en godt krus te og et lækkert magasin!

Photobucket

64 kommentarer

 • Ida Kraft

  Kan de fryses? 🙈 De er fantastiske! Skal bage 150 stk. Til et arrangement, og kunne derfor godt tænke mig at høre hvordan og hvorledes, med nedfrysning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor mange stks får man sådan ca ud af sådan en portion?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  flere år senere….stadig Verdens bedste og nu er opskriften gået i “arv” til min Bonusdatter. Tak for dejlig opskrift

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Har bagt mange ” verdens bedste….” men disser ER verdens bedste cookies. Så stort TAK ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Mega lækre 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rana

  Wow lavede dem for et par dage siden. Lod dejen hvile i 36 timer og hold nu op hvor blev de gode! Næste dag smager de 10 gange bedre! Delte dem ud blandt kollegaer og de var vilde med det allesammen! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Er det varmluft eller alm ovn 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rana

  Wow. They r good!! 9 cookies ud af denne opskrift – så bliver det nogle kæmpe cookies. Jeg vil næste gang lave dem lidt mindre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Kirkegaard

  Jeg fik et syltetøjsglas med de tørre ingredienser til en halv portion i værtindegave med besked om at tilsætte 1 æg og en halv dl olie. Jeg kunne altså ikke piske æg og sukker først, men blandede bare det hele sammen og satte på plade.
  De ER absolut fantastiske😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kan kun anbefale disse cookies – bager dem for 3. gang nu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Mon ikke de smager OK alligevel? hihi. I hvert fald.. her er opskriften som er fundet HER: […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Kan man bage dem uden chokolade?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fiona

  Har bagt disse cookies MAAAAANGE gange, bla til min konfirmation hvor jeg bagte 10x portion og til min flytning hvor jeg bagte 5x portion. Alle steder har de været mega populære! Er helt bestemt enig med dig i at de er verdens bedste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej Christina,
  Uden tvivl de beste cookies jeg har bagt! de smager himmelsk! Den opskrift skal helt sikkert gemmes:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Christina

  Tak for opskriften, de ser super lækre ud. Jeg har ikke smagt dem endnu, de er stadig i ovnen – de dufter dig lækkert.

  Jeg ville bare lige nævne, at du måske skulle skrive et sted i opskriften at der bliver 18 cookies cirka – jeg tolkede nemlig det du har skrevet, med at det passer med 9 på en bageplade, som om at der ville blive 9 cookies i det hele, så jeg sidder nu med én stort firkantet cookie, som fylder hele bagepladen, fordi de er flydt sammen alle sammen.

  Det var bare, så der ikke var nogen andre, der kom til at lave samme fejl:)

  Kh Emilie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

   Træt af jeg ikke læste denne kommentar før jeg bagte….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   haha jeg ser muligheder:
   Undskyld skat, nej du kan desværre ikke smage. Jeg har kun bagt en enkelt, så den har jeg spist selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Namme nam…. testet og absolut godkendt… Dog skulle de ikke lige havde det sidste minut i min ovn… :-( Men smagen er der bestemt ikke noget i vejen med… Absolut en genganger i mit køkken.. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Habba nam nam… hold da kæft en lækkerbidsken de her er… Bestemt ikke sidste gang de skal produceres :)

  Learning #1 : min ovn – max 9 minutter.
  Learning #2 : lad være med at stille dejen på køl, bliver alt for stiv at arbejde med.

  Men for dælen de blev go’e….
  Tak for den her opskrift… den skal arbejdes med (prøves af med diverse forskelligt…. :) )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Er det 175graders varmluft eller alm. ovn? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  hvor mange cookies kommer der ud af sådan en omgang?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Konsistensen er virkelig lækker, men solsikkeolien smager tydeligt igennem :( Måske det er fordi den er koldpresset og økologisk, men godt smager det i hvert fald ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Nu har jeg prøvet mange opskrifter, men vender tilbage til denne her hver gang :-)
  Jeg kunne spise dem alle på en gang!
  Jeg er lærer i en 4 klasse, og hver gang jeg har fødselsdag får de disse lækre cookies, og de elsker dem! Mega god opskrift! ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Nielsen

  De ser dejlige ud:) kan man fryse dejen og så bage dem når man skal bruge dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg har lige bagt disse, og følte straks en trang til at råbe så højt, jeg kunne: HOLD NU FAST, HVOR ER DE GODE!! Jeg må helt sikkert sige, at de ER de bedste cookies, jeg nogensinde har smagt (og hvilken stolthed det bringer, når nu man selv har bagt dem)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • SMAGSLØJER

   Ih hvor dejligt at læse Katrine! Nyd dem. Og tak fordi du skriver!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Tusind Tak for denne skønne opskrift.

  Det er virkelig de bedste cookies jeg har smagt.

  De kan klart anbefales!

  Knus Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Tak for opskriften.

  Det er verdens bedste Cookies…!

  Kan klart anbefales!

  Knus Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • charlotte

  hvor mange cookies får du ud af én opskrift?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg er nødt til at tilslutte mig skaren af fans.
  Har lige bagt en portion af disse himmelske cookies, som egentlig var beregnet til en værtindegave i morgen, men jeg er vist nødt til at bage en portion mere, for de forsvinder uden tvivl inden da :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] varmt anbefale denne opskrift.. Åh de er gode. Opskriften er fundet hos Smagsløjer…. Meningen er vist de skal være meget store, men jeg valgte at lave 16 og ikke 9 på en […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Jeg erstattede noget af melet med kakao pulver og tilførte også peanuts. Undlad derved salt i opskriften. I øvrigt smeltede jeg smør, så det passede med mængden da jeg elsker smørsmagen fremfor olie.

  Så blev det Great Chocolate Peanut Cookies :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimmernaq

  Vildt lækre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kimmernaq

   Vildt lækre. Isted for kun mørkt chokolade kom jeg 100 gr mørkt chokolade, 100 gr hvid chokolade, 100 gr revet marcipan, 100 gr valnødder

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jesper

  Tror du, at man kan fryse dejen, evt. i klumper der svarer til en cookie, og så tø det op nogle timer før det kommer i ovnen?

  Det er en super god og nem opskrift.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Nøj hvor blev de gode!!
  Jeg lavede dem dog med speltmel istedet for, og tilsatte valnødder, så de blev lidt amerikanske. Genial opskrift – tak;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Fuldstændig perfekte! Tusinde tak for opskriften!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sára

  Har lige bagt disse! Første plade blev for hårde (men dem giver jeg bare til kæresten :D), og resten er PERFEKTE! Jeg lavede med ekstra chokolade i (Både mørk, lys og hvid) og så skiftede jeg olie ud med smør, da jeg kun havde oliven-olie og ikke lige var frisk på at gå ud i sneen igen :p
  Kunne se i kommentarerne at du plejer at få 18 stk – det gjorde mig lidt øv, da jeg skal bruge flere, men jeg har fået over 30 halvstore cookies, så jeg er GLAD! :D

  De er bare så gode altså!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulrikke Boldsen

  MMMMMMM…. hvor ser de lækre ud! men jeg tænkte på om de mon er sprøde eller om de er mere bløde og seje i det? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sára

   Jeg gav min første plade 12 minutter, og de blev sprøde. Resten gav jeg 10 minutter og de er blødere og helt perfekte :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Total overbevist. Har bagt dem mange gange, og selv min kæreste der ikke er cookiefan plager om de her kager

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Tilsæt 1.5 tsk lakridspulver og byt til hvid chokolade – mam!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Har også lavet en variant med hvid chokolade – det kan anbefales. Holder mig dog fra lakridsen ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm! De er på min cookie-to-do list. Sådan en skal man altså ha’, når man er glad ved kager ;)
  Jeg har nogle på min blog med to slags chokolade, de er heller ikke tosset. Hvis du en dag mangler en ny opskrift at prøve.

  Dejlig blog, jeg får tit rigtig meget inspiration herinde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] trist, btw), så skulle jeg da lige teste mine cookies evner. Opskriften er ifølge Smagsløjer verdens bedste chocolate chip cookies, så det var høje forventninger jeg gav mig selv. Jeg må dog indrømme, at jeg blev en smule […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Wauv! De var virkelig gode – men jeg synes nu ikke, at de 8-10 minutter var nok i ovnen? Tror at jeg nåede op på 12-14, det er nok bare min ovn, der er anderledes ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Dejligt du kunne lide dem! Det er lidt med forskel, jeg bagte også en portion i går, med enkelte justeringer – de fik 11 minutter :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fed opskrift – den er alt for lækker :) uhmmm

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums vilka läckra kakor!

  http://pernillabredolt.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser virkelig også meget lækre ud! Helt bestemt :)
  Skal helt sikkert afprøves en dag, hvor bagelysten trænger sig på igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Mange tak Julie – Håber de hitter ligeså stort hos dig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh… Skal helt klart prøve med olie frem for smør, ellers ser opskriften ikke så fremmed ud igen.

  Men fordelen ved smør er ellers den saltede smørsmag, det kræver vel mere smag af de resterende for at kompensere for dette?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Dejligt du har lyst at prøve Sacha. Ja, smøren plejer at tilføre lidt salt – men 1 tsk salt i disse og så olien, er rigeligt til både at opnå rette konsistens og smag :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mmm de ser SÅ lækre ud! Hvor mange cookies er der til i en portion? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Tak Maria, de smagte også himmelsk. Jeg plejer at få omkring 18 stykker ud af denne portion :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor sjovt, jeg havde lige ‘find-opskriften-på-de-bedste-cookies-dag’ med min veninde i tirsdag ;-)! Jeg synes nu også jeg kom frem med en meget lækker cookie, som du også kan se på bloggen en af dagene. De her skal selvfølgelig også prøves ved lejlighed er du vimmer de ser lækre ud!! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Dine cookies ser også topgode ud – vi har en aftale, så jeg må snart i køkkenet igen ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu minder de en del om dem jeg selv bager ( fra Cute Carbs opskrift), bortset fra det med olien.. Hvis du synes de er for søde, så kan jeg klart anbefale at prøve noget mint chokolade, som fx det fra Savannah :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Jeg bruger ofte chokolade fra Savannah – også den med mint, tror ikke chokolade vil gøre den store forskel her, da jeg altid bruger chokolade med minimum 70% kakaoindhold. Tror jeg vil prøve at justere lidt på farinmængden – selvom jeg nu tror, der skal meget til at slå denne version ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • **nammmmmm** <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårets dessertpizza med æble og mandler