Det er risengrød!

Konfekttrøfler med lakrids-chokolade

Photobucket

Tænkte at det ruskende våde vejr betød trøffeltid – og så er fejring af 1 måned til jul vel også en anledning i sig selv!
Trøffler er små lækre superintense mundfulde der smelter på tungen. Gerne med et lille overraskende element i sig. De går godt i spænd med en god kop kaffe og en god bog.
Jeg er ikke selv lakrids-fan, sådan set overhoved ikke. Jeg er derfor ikke med på Bülow-bølgen, men blev alligevel en anelse nysgerrig da jeg faldt over Toms Extra plader med lakrids i. Jeg tænkte, at smagen nok var mere balanceret og mild, så en non-lakridser som mig kunne være med. Det kunne jeg også – det meste af vejen..

opskrift
200 gram god mørk chokolade med lakrids
100 g mørk chokolade til overtræk
1 dl fløde
Evt. frysetørrede hindbær til pynt

Varm fløden godt op, uden at lave opkog. Når fløden er varm, hældes den over det grofthakkede lakridschokolade. Der røres let, til du har en smeltet chokoladecreme. Massen stilles på køl 3-4 timer, så den kan sætte sig.
Når massen har sat sig, formes der kugler. Det skal gå så stærkt som muligt, da chokoladen hurtigt opvarmes i hænderne. Kuglerne kan eventuelt køles lidt ned igen, mens overtrækschokoladen tempereres.
Kuglerne dyppes i chokolade, pyntes med hindbær. Trøflerne opbevares på køl og serveres for søde mennesker i sterinlysets skær.

Photobucket

Photobucket

4 kommentarer

 • Jah, endelig en lidelsesfælle ifht. lakrids – jeg synes det er overALT, men bryder mig heller ikke selv om det, så har indtil videre følt mig lidt som en freak of nature ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det er ALLEVEGNE – og jeg er ikke fan! Fedt du deler den opfattelse ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder virkelig godt, elsker chokoladetrøfler i alle afskygninger! Tænker det også ville være lækkert, med chokolade med appelsin i stedet for lakrids? :)
  – Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ja, den intense trøffelbid er bare guf! Ja – appelsin er selvsagt et godt hit. Må prøves

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er risengrød!