Schweitzer-pastiller

Juleønsker til køkkenet

Photobucket

Så er det atter tid, og der skrives ønskelister på livet løs, rundt i de små hjem.
Jeg tænkte, at vise en blanding af favoritter fra mit eget køkken og sager jeg absolut godt kunne bruge.
Collagen er tænkt som inspiration til køkkent – både til jule ønskerne men også til alle jer, der står og skal flytte hjemmefra.
Jeg var selv tidligt ude, og juleønskerne som 15-16 årig bestod fx af Georg Jensen kaffekanden (billedet) og alle mine Menu termokrus, jeg flittigt bruger. Det er bare om at komme igang, lav gode køb af god kvalitet – køkkensagerne skal kunne tåle at blive brugt!  
Her er i hvertfald nogle af de ting jeg sætter pris på i køkkenet – hvad er jeres favoritter?

1. Mandolinjernenhver salatentusiast (og madbloggers) hemmelige våben, til at peppe alle former for sund mad op. Der er vidst stor forskel på pris og kvalitet, men de mange funktioner og nemme rengøring skulle vidst være det hele værd. Jeg ejer endnu ikke selv et, men det kommer helt sikkert på årets ønskeseddel.

2. Dejskrabermåske ikke lige dét der står først på listen, når man skal fylde skufferne i sit første køkken. Ikke desto mindre, en god invistering. Køb en af god kvalitet, fx denne fra Fiskars. Den holder farve, form og er rigtig god at arbejde med.

3. Silikone måtteen silikonemåtte er helt ideel i køkkenet hvor der bliver bagt meget. Måtten er gode god til småkager, til at rulle konfekt på, og til alle de deje der ofte efterlader genstridige dejrester på køkkenbordet. Igen, de fås i forskellige kvaliteter og prisleje – sådan en måtte er også at finde på min ønskeseddel.

4. Thekandeer man standhaftig thedrikker, er en god kande uundværlig. Den skal kunne holde theen varm og være pæn at kigge på. Jeg har et par stykker at veksle imellem, men denne enkle skønhed fra Kähler ville bestemt gøre sig godt i samlingen.

5. KniveDe farverige knive fra Kuhn Rikon er mine yndlingsredskaber i hele køkkenet. Knivene fåes i et væld af farver, de meget skarpe, har praktiske hætter og kan skære i alt. Jeg har 3 af knivene, i forskellige farver, og er du halv autistisk som jeg, vil det sikkert også vække begejstring hos dig, at den røde kniv bruges til tomat, den orange til gulerødder, den grønne til agurk osv. Jeg elsker de her knive!

6. Wokpande – Wokpanden i mit køkken er stor, praktisk og fra Jamie Oliver. Den kan både bruges til almindelige wokretter, men er også god til supper og deslige. En wok af god kvalitet er et godt gaveønske, der kan holde i mange år.

7. Silikone-dekoratør – Den lille smarte dekopen fra Lékué er en fin lille gaveidé til veninden der elsker at dekorere kager og søde sager. Den er nem at arbejde med, kan bruges til varme såvel som kolde saucer. Der medfølger forskellige mundstykker, så man både kan få tynd skrift, tyk tylle og dekorativ stjerneform.

8. Køkkenvægt – En god køkkenvægt er alfa og omega. Det er et af de køkkenredskaber der ofte er i brug, så det skal kunne holde til lidt af hvert. Køb en uden for mange krummelurer, den skal være nem at tørre over med en våd klud.

9. Viskestykker – Igen, en uundværlig ting i køkkenet. Lækre viskestykker gør bare opvasken lidt sjovere, og så pynter de endda i køkkenet. Viskestykker kan fås i alle prisklasser, men gå efter nogle af god kvalitet og vævning (Georg Jensen er blandt mine favoritter) – de holder mange år, og får kun bedre sugeevne med tiden.

10. Krus – Gode, flotte og stilrene krus er alletiders juleønske. Find en serie eller designer du godt kan lide, og udbyg så din samling år efter år. De fine krus fra Royal Copenhagen er lækre at se på, og kan tilføje hjemmet lidt farve. Jeg selv har 18 termokrus fra Menu – ønsket fra jeg var 16-19 år, de er i brug hver dag, og derfor en god og klassisk investering.

11. Kartoffelskræller – Rådvad’s skrækker i rosentræ er et sikkert hit. Måske ikke under juletræet, men i hvertfald i det nye begynder-køkken. Skrælleren slår Ikea’s med flere længder, det er kvalitet der holder og holder og kan bruges af alle.

12. Kaffekande – en kaffekande er også uundværlig. Jeg drikker ikke selv kaffe, men ved enhver lejlighed til gæster ryger denne pæne sag på bordet herhjemme. Det er lækkert at kunne dække et pænt “kaffebord” og igen en mulighed for at tilføje lidt farve og personlig stil til køkkenet.

 

– Alle varerne kan ved en simpel søgning findes på nettet, jeg har valgt ikke at tilføje links eller fremhæve nogle forhandlere – alle varerne kan findes online, med og uden rabatter.
Vi har selvfølgelig mange flere favoritter fra køkkenet, så i må meget gerne melde ud, om denne slags indlæg er noget i gider læse eller ej!…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Schweitzer-pastiller