Morgensmoothie m. spinat og ananas

Squash-spaghetti m. krydre oksedeller

IMG_4654-1_zps125dcdd9

Denne opskrift, kan jeg på ingen måde selv tage æren for. Det er nemlig madbloggeren Julie Karla, som har vundet DM i hverdagsmad med denne ret, der har kreeret retten. Og det er absolut ikke uden grund, at hun har vandt, kan kun give mine aller varmeste anbefalinger videre.
Squash som er skåret på et mandolinjern, gør sig fantastiske som et supplement til spaghettien – og opskriften hun har strikket sammen både med oksedellerne og tomatsausen smager vanvittigt godt.
Desuden er det en rigtig kalorievenlig fætter, så der er absolut ikke andet for end at prøve denne. Opskriftslisten er længere end hvad jeg normalt plejer at bruge, men jeg vil mene at, de fleste af ingredienserne er at finde i et basis køkken.

IMG_4627_zps013ebc43

Ingredienser 
Oksedeller:
400 gr. øko oksekød (3-7 %)
1 fed hvidløg
2 spsk. rasp
1/2 dl. mælk
1 spsk. ketchup
2 spsk. friskrevet parmesan
1/4 rød chili uden kerner
1 håndfuld hakket frisk basilikum
Salt og peber
2 spsk. olivenolie

Tomatsauce:
1 ds. flåede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
1 1/2 dl. vand
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
1 spsk. balsamico
1 tsk. sukker
1/4 rød chili uden kerner
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 håndfuld hakket frisk basilikum

1 stor squash eller 2 små.

Fremgangsmåde
Fasen røres sammen med alle ingredienserne, gerne med hænderne – så fasen bliver æltet  ordentligt igennem. Fasen sættes på køl i en halv times tid.
Form herefter fasen til små  mundrette kugler, og steg dem i olivenolie. Læg de færdigstegte kødboller på en tallerken med sølvpapir over.
Find en wok/høj pande frem, og hæld de flåede tomater samt tomatkoncentratet i. Rør resten af ingredienserne i og lad sausen simre i 10 minutters tid. Smag til med salt og peber.
Kom slutteligt kødbollerne tilbage i sausen, og lad dem simre sammen med sausen.

Imens laves squashspaghettien. Snit squashen fint på mandolinjernet (de kan selvfølgelig også laves med kniv, men dette kræver tålmodighed) –  drys strimlerne med lidt salt og dråber af olivenolie – eller citronolie.

Velbekomme. IMG_4625_zps72a3ab54

7 kommentarer

 • Louise

  lyder som en lækker ret. Hvor mange pers. er opskriften til? Man kunne vel godt lave det med hakket kylling (til dem der ikke tåler okse:))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J.

  Ejj, hvor er jeg glad for at have fundet denne opskrift. Jeg elsker spaghetti med kødsovs, men jeg bliver altid så oppustet af det. Og så har jeg forsøgt mig med revet squash og gulerod efter at have set denne opskrift – og det er bare SÅ lækkert. Ikke nok med det er sundere og jeg får det bedre, så smager det også bedre :D tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det er altså også bare en smadder smadder lækker ret, helt sikkert en jeg vil lave igen og igen :-)
   Dejligt du også kunne bruge opskriften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det ser virkeligt godt ud:) Har godt set retten i Femina efter hun vandt og luret på om jeg ikke skulle prøve det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Du skal helt sikkert prøve den – så lækker :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Årh hvor ser det lækkert ud! Det skal jeg helt klart prøve… Super god idé med squashspaghetti’en. Og det er vist ikke engang særlig besværligt?

  Har lige en lille sidekommentar: hvad er der med det her konstante kalorie-fokus hos jer for tiden? Jeg tænker, I har aldrig rigtig kørt en decideret slanke-blog men fokuseret netop på madglæden og ikke mindst smagen. Derfor er det da absolut relevant, at kosten er sundt – men det kan de fleste godt selv se og bedømme, om en ret er. Jeg bliver bare lidt ærgerlig, hver gang jeg læser at I skriver at en kage er “slem” kaloriemæssigt, for det ved jeg jo godt – men jeg læser jeres ellers vildt seje og inspirerende madblog netop for inspiration til mad, ligesom jeg læser sundhedsblogs, hvis jeg gerne vil læse om sundhed. Det er bare ærgerligt for mig at se, hvis det normale præmis på jeres blog om velsmagenhed skal gå alt for meget i sig selv på bekostning af sundhedsfokus :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Tak for dit kompliment :-) Det er absolut også lækkert! Og ikke spor besværligt nej :-)

   Med hensyn til den lille sidekommentar: så er der i januar jo gerne øget fokus på sundhed, og det gør sig også gældende for vores begges køkkener – hvilket jo selvfølgelig afspejles på bloggen, med den mad vi spiser.
   Vi har med vilje ikke bidt os fast i decideret at være en kageblog, sundhedsblog eller hvilken kategori det nu måtte være. Så vi mener selv at bloggen favner rimelig bredt, og vi af den grund både kan blogge om sunde ting såvel som søde sager. Så at vi begge har haft øjet på de sunde opskrifter her i januar – er et tilfælde. Bloggen bliver hverken en slanke eller en kalorieblog, men en god blanding af det hele. Håber det er svar på din kommentar :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgensmoothie m. spinat og ananas