Sommerlig Cheesecake med koldskål

Kidneybønnesalat med spicy fiskedunser

 photo Billede_zps8e609200.jpgEn smadder skøn opskrift på lækre spicy fiskedunser og en vidunderlig bønnesalat fuld af smag. Opskriften på fiskefrikadellerne er efterhånden blevet en god gammel genganger i vennekredsen og bønnesalaten blev sammensat i selskab med en god veninde og var en succes!
OBS! Jeg har efterfølgende lavet salaten, men brugte her Budget kidneybønner (fra Føtex)  – det kan altså på ingen måde anbefales. Bønnerne smager så at sige af ingenting og er egentlig ret kedelige og tørre. Derimod er coops på dåse smadder lækre, og smager så lækkert. Så valget af Kidneybønner gør klart udfaldet for salaten.

 photo Billede2_zpsef0558f9.jpg

Fiskefrikadeller & bønnesalat
(4 pers.)

Fiskedunser
1 pk. laksefars
1 pk. torskefars
1 lime (saften herfra)
3-4 cm ingefær (efter smag)
1 håndfuld peanuts

Bønnesalat
2 ds. kidneybønner
1 bundt persille
1 glas sorte oliven i skiver
100 g. god fetaost
1 stort rødløg
200 g. ærter
1 lime

Fremgangsmåde
Hak peanuts og ingefær halvfint og bland det med fiskefarsen. Pres saften fra en lime i farsen og kom salt og peber i farsen.
Steg en lille prøvedelle på panden i smør, og smag eventuelt til med lime, salt eller peber.

Skyl bønnerne i vand og kom disse i en skål sammen med ærterne og oliven. Hak løg og persille fint og skær fetaosten i små tern. Bland alt sammen og og pres friske limesaft over salaten.

Velbekomme, en rigtig nem og lækker ret.

 photo Billede1_zpsbb5ef2a3.jpg

4 kommentarer

 • hej med jer!
  tak for en dejlig blog med lækker mad – jeg lavede jeres gulerodsbøffer her forleden og det var et hit :)
  jeg har et lidt teknisk spørgsmål. jeg er helt vild med den måde I har sat jeres “opskrifter” side op på – altså at I har brugt billeder i stedet for bare en lang liste af alle opskrifterne. hvordan har I mon gjort det?
  kh cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Hej Cecilie,
   Ih tak! :-) Dejligt du kunne lide gulerodsbøfferne, dem er vi også selv vilde med! Omkring vores opskriftsgalleri, så er det et lidt nørdet arbejde med HTML koder frem og tilbage og lave billederne til links. Bruger du HTML koder til dine egne billeder?
   Kh Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm det ser lækkert ud, men nu elsker jeg virkelig også bønner! Jeg køber altid (!) de dyre dåsebønner og kikærter fra Føtex (bon appetit), jeg synes, de er de bedste, og så er de ofte på tilbud, selvom de normalt er ret dyre. Jeg er bare ikke så glad for ærter, men edamame bønner kan nok også bruges kan jeg forestille mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det er jeg glad for at høre! :-) Det gør jeg bestemt også fra nu af, endnu en gang er det altså bevist, at kvalitet frem for kvantitet altså er vejen frem – det smager altså bare bedre.
   Jo, god idé! Du kan helt sikkert bruge edamame bønner :-) Det vil jeg da gøre næste gang!

   God dag,
   Kh Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerlig Cheesecake med koldskål