Søde rabarber-snurrer

Lækre Sliders – Svansø cook off

I denne uge har vi været i køkkenet under nogle ret lækre forudsætninger – nemlig med den smadder lækre goodiebag fra Svansøfyldt med dejlige og velsmagende produkter. Vi deltager jo i Cook Off’en, sammen med 4 andre blogs. Og med så mange dejlige og spændende produkter, kan begrænsningens kunst nogle gange være den største.
Vi plejer jo gerne at være fortalere for relative korte ingredienslister – men når nu man får foræret så mange spændende produkter, sååå skulle man da næsten være et skarn ikke at bruge løs af lækkerierne.

 photo IMG_7005_zps133a2efd.jpg

Vi valgte at lave nogle lækre små burgere, de såkaldte silders. Her brugte vi soltørrede tomater til at give bollen et lækker twist, hertil havde vi en idé om en mere saftig bøf med ekstra smag. Derfor faldt valget på den dejlige Dijon Vinaigrette som krydderi, hvilket var et hit. Vi smurte burgeren med chilipesto og dyppede pommes i Aioli. Kan helt sikkert sige, at det ikke er sidste gang retten serves her, og i bedste stil med Svansøs tema mad i godt selskab, blev de spist i godt vennelag. De små burgere er perfekte til alle de hyggelige sommerarrangementer vi går i møde, hvor lette anretninger, kolde øl, glade grin og god musik for alvor er i højsædet.

MEN kære læsere, det er jo heldigvis sådan at vi også får lov til at give jer chancen for at vinde denne lækre goodiebag, så I kan få lov at teste alle de lækre opskrifter som vi bloggere har haft gang i. Opskrifterne finder I Inde på Svansøs facebook site, hvor alle retterne bliver lagt op, og her kan I stemme på den ret I synes er den bedste. Hvis I føler for at give vores ret en stemme, vil vi naturligvis blive smadder glade.
Alt i skal gøre er, smid en kommentar i kommentarfeltet og fortæl hvad “Mad i godt selskab” er for jer og like Svansø.

 photo IMG_7015_zpsff830b3c.jpg

Burgerboller
(ca. 15 stk)
ca. 250 g. fuldkornshvedemel
ca. 250 g. hvedemel
50 g. gær
3 dl. mælk
5 spsk. soltørrede tomater
2 tsk. salt + sesamfrø til toppen

Bøffen
500 g. oksekød 3-7 %
4-6 spsk. Dijon Vianaigrette
4 spsk fuldkornsmel
salt og peber

Pommes frites
Bagekartofler (stk. efter antal pers.)
Olivenolie
Salt og timian

Fremgangsmåde

 • Pommes frites
 • Skær kartoflerne ud i ønskede pommes frite størrelse –  krydder dem med salt og timian, lidt olivenolie.
 • tage en bradepande med bagepapir og fordel fritterne
  Bages ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.
 • Brugerboller;
 • Lun mælken og opløs gæren her i, til sæt salten
 • Ælt sammen med ca. halvdelen af melet, tilsæt hakkede soltørrede tomater – ælt resten af melet i.
 • Form bollerne med en diameter på ca. 5-6 cm. Pensl dem med vand og drys med sesamfrø
  bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
 • Bøffen;
 • Rør køddet sammen med henholdsvis dijon vinaigrette, mel og salt.
 • Steg en lille prøve bøf i olivenolie – og smag herefter til med vinaigrette eller salt.
 • Lav nu din yndlings burger, fyld den med dine fortrukne ingredienser.
  Vi smurte med chilipesto og vi fyldte dem med; babyspinat, agurk, avocado, bacon, ost og tomat.Et lille tip er at bruge træpinde igennem burgeren, det gør den både nemmere at spise, da den holder det samlet – og så er det en rigtig fin lille detalje med en tomat på toppen.Velbekomme.

 photo IMG_7032_zps038fe53b.jpgIndlægget er sponsoreret, men udelukkende med udtryk for egne meninger

44 kommentarer

 • Katrin Julius

  For os er mad i godt selskab, når vi hygger i weekenden med rigtig lækker hjemmelavet mad, snakker og nyder hinandens selskab ved spisebord uden hast og forstyrrelser. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg elsker at lave mad, og bruger også gerne tid på det. Men ofte er hverdagene lidt pressede, og det er vigtigere for mig at have god tid til at sidde ved bordet med min kæreste eller gode venner og nyde maden, end at bruge meget tid på at lave den, for det er hyggen omkring bordet, der giver mad i godt selskab. Derfor er det fedt med produkter som Svansøs, hvor man kan “snyde” lidt uden at gå på kompromis med smagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Manskov Hersom

  Mad i godt selskab er helt klart når vi hygger herhjemme om aftensmaden og snakker om dagen der er gået. Alt for meget tid bliver brugt foran computere og tv, men aftensmadstiden er hellig familietid :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser super lækkert ud! Jeg får helt lyst til at spise aftensmad igen ;-)
  Super god idé med soltørrede tomater i burgerbollerne. Der skal ofte ikke så meget til, men et “lille pift” kan gøre meget.
  Jeg glæder mig til at prøve jeres opskrift hen over sommeren :-)

  Jeg lavede i sidste uge en burger med pesto, som blev et stort hit her hjemme. Har I lyst kan den ses her:
  http://www.madling.dk/burger-med-pesto/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  For mig er Mad i godt selskab helt klart at hygge sig sammen med andre mens man sammen laver mad. Det gode selskab kan være ungerne, familie eller venner, men essens er bare at det er hyggelig i stedet for en sur pligt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mums det ser godt ud. får lyst til at lave det selv. Skal helt sikkert prøve at lave burgerbollerne selv en dag :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Mad i godt selskab er god mad delt med de bedste venner – ofte er der vin involveret og for mig er det lækrest når maden består af små tapas – så sidder man der længere. :) Min kæreste og jeg har begge spanske rødder og når sommeren kommer til Danmark så føles det lidt som at være hjemme – dette er mad i godt selskab :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Mad i godt selskab er for mig, når jeg er enten sammen med familien eller veninderne. Nogle gange er der virkelig kælet for maden, andre gange er det engangsgrillen, der kommer frem eller en en hurtig spaghetti og kødsovs. Og så kommer snakken, grinene og den gode stemning:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Hansen

  Mad er godt ;-) i sær i godt selskab, som kan bestå af både venner og bare familien og alene
  men lækkert ser det ud og tror det bliver vores aftensmad imorgen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie W.

  Mmmm… Jeg elsker mad! Mad i godt selskab er for mig mange ting. Det kan både være uformel pizza (homemade selvfølgelig – ikke noget hest der ;-)) og rødvin med vennerne, lækker gourmet med kæresten, go’ gammeldaws kartøfle å saus hos momo og mofa og sågar en lækker forkælelsesmiddag, når jeg bare er helt mig selv :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg elsker at grille med gode venner :) Så er der ikke en der står i køkkenet og det kan strække sig over længere tid :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie skriver

  Mad er bare bedst sammen med mennesker man godt kan lide! Super lækkert mad, blog og konkurrence!:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille Parsgaard

  Der var jo slet ingen tvivl om hvor mit like skulle trykkes. Lækkert ser det ud :) God mad smager for mig altid bedst i dejligt selskab. Mad smager bare bedst når man er flere :)
  -Kamille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hold nu på mine tænder løber i vand det skal prøves

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Det kan være meget forskelligt,men om sommeren at grille i haven med gode venner,med forskelligt slags kød og tilbehør,det er så hyggeligt,men det kan også være en god bøf,med bagekartoffel,salat,en god sauce,og et glas rødvin sammen med kæresten alene. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Det ser lækkert ud!
  Jeg er som mange andre fattig på su! Men mad i godt selskab betyder stadig meget for mig. Derfor mødes jeg sammen med en mad-glad gruppe på 5-6 mennesker en gang i måneden og spiser lækker mad. Vi skiftes til at invitere hjem og stå for madlavningen, men deler altid regningen efterfølgende – så kan alle være med og man behøver ikke spare op i længere tid for at have råd til at invitere vennerne på besøg. Det kan bestemt anbefales :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jacqueline

  Min bedste “mad i godt selskab”-oplevelse, var da jeg arbejdede frivilligt i Afrika og vi hver lørdag havde en Barbecue tradition som stod på snobrød, grillet brød med massere (!) af hvidløgssmør, og de BEDSTE kudu steaks samt pastasalat. At sidde “midt på savannen” nær ved farmen, omgivet af de “vilde dyr” + samværet med de 60 henrivende mennesker fra hele verden var simpelthen ubeskrivelig..
  Hvad kan være bedre selskab. når hele verdens kulturer er samlet ét sted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Jamen – “mad i godt selskab” det er mad med familie og venner. Søde børn som bare spiser, leger og sover – det er sjældent det sker, men ind i mellem. Og så nyder nyder nyder jeg at min mand og jeg har indført forældreaften en gang om måneden, hvor børnene får rugbrød og kommer forholdsvis tidligt i seng og så laver vi lækker voksenmad, vin og voksensnak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Seidelin

  Mad i godt selskab er for mig KÆRLIGHED <3

  Kh Maria Seidelin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg deltager :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Landin

  Mad i godt selskab er når jeg er samlet med alle mine veninder og vi sidder og hygger i haven i sommervarmen og nyder en masse lækker mad :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie Ravnholdt

  Mad i godt selskab – er som oftest når vi lidt spontant inviter nogen venner på besøg, for tændt op i grillen, drukket nogen flasker vin og ellers bare hygger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Seloy

  Uuuuhm… lækkersulten. ;P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg deltager :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Gram-hansen

  Jeg synes dæleme også jeres opskrift lyder spændende! Den skal prøves. Det ville være skønt med lidt lækkerier at trylle med i køkkenet!
  Mad i godt selskab er en aften med veninder og venner, hvor der kræses lidt ekstra for maden, og vi har tid til at nyde den, og hygge omkring bordet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine Pulcher

  Mad i godt selskab; hænger for mig sammen masse små tapasretter! Der bliver talt om maden på en helt anden måde og man bliver hele vejen igennem måltidet overrasket. Mmm, kombineret med lidt god boblevand og vin!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamilla Jørgensen

  MUMS, det ser super lækkert ud ;-)
  Mad i godt sellskab er for mig flere ting, det kan være dem man er sammen med, omgivelserne, men helt klart er det vigtigste de mennesker man er sammen med, selv en kedelig rød pølse kan smage super godt når bare selskabet er godt ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  Åh, jeg bliver jo helt sulten – Det ser dæleme lækkert ud!
  Mad i godt selskab er lækkert mad, rare omgivelser og ikke mindst mennesker, som jeg orker og gider at være sammen med :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Konggaard

  I denne hårde eksamenstid er ‘mad i godt selskab’ i selskab med min dejlige kæreste, som hver dag laver lækker aftensmad til mig efter en hård dag på uni med tunge bøger. Min daglige ‘mad i godt selskab’ er det, der gør, at jeg kommer helskindet igennem eksamnerne! :) <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathrine ø

  Min yndlingsmad til godt selskab er tapas. Man kan sidde og nipse og snacke imens man hygger og snakker i laaaang tid. Med en flok gode veninder eller til lidt romantik. Det er en sikker vinder. Og svansøs produkter er altid gode i dtapas sammenhæng :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Jensen

  Favoritmaden i godt selskab, er når grillen tændes og familien samles til god mad og hygge <3 sommer, grill og familien.. så bliver det ikke bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Greve Grønhøj

  Det ser godt nok lækkert ud, mums! :-)

  Jeg tænker personligt på to ting, når jeg hører overskriften “Mad i godt selskab”. Det første jeg tænker på er hygge med vennerne. Vi mødes tit i en eller anden form for park vi har her hvor vi bor, med en engangsgrill, nogle billige pølser og en gang kartoffelsalat – og selvfølgelig en masse kolde øl :-) Det er ikke det mest kulinariske måltid, men i dette tilfælde er det ikke maden der er i fokus, men selskabet – det hyggelige. Og på den måde kommer maden bare til at smage bedre :-) En anden ting jeg tænker på er når jeg sidder hjemme på terrassen med min familie om sommeren og griller. Vi spiser sjældent sammen pga. en hektisk hverdag, så når vi har tid til at sidde hele aftenen med grill og lækker mad, er det bare fantastisk :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Jensen

  For mig er mad i godt selskab rigtig lækker mad i selskab med sine nærmeste og folk man elsker. Helt simpelt; personer man holder af og har det godt med :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Mad i godt selskab er for mig hygge med min familie eller mine veninder. Med hygge forbindes også god mad. Lige nu vil en lækker middag på terrassen være at foretrække :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • René

  Av. Det ser godt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PIA RAABY

  Mad i godt selvskab er at spise sammen med gode venner. Hvor man bare slapper af og hygger sig. Gerne mad man spiser over længere tid

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Uhmmmm burgere er altid en vinder!! For mig er mad i godt selskab gerne et uformelt måltid med gode venner eller familien samlet – især i løbet af de lange og lune sommeraftener hvor man kan sidde ude og snakke og hygge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala

  Mad i godt selskab er for mig en middag med enten min kæreste, mine nærmeste veninder eller familien :) Det behøver ikke nødvendigvis være den helt store 3-retters menu, bare maden smager dejligt og latteren er høj :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Mad i godt selsakb kan være mange ting. Som når kæresten og jeg hygger med lækker mad, eller som i går da vi sad en lille flok venner, grillede og spiste med tallerknere i skødet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hvor ser de bare fine og yderst delikate ud :)
  Svansø er liket! Mad i godt selskab er for mig en hyggelig middag med familien eller vennerne. Desuden elsker jeg at stå i køkkenet og kokkerere en hel dag, så det er et ekstra plus, hvis jeg selv har lavet maden. Især desserter er min yndlingsbeskæftigelse – både de syndige og de sundere alternativer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mad i godt selskab er for mig, når hele familien er samlet. Når samtale og latter fylder rummet, og når vi får noget mad alle er vilde med. Det kunne eksempelvis være at grille nogle bøffer til burgere, eller når vi laver hjemmelavet pizza, hvor man selv lavet sin egen. Men det kan også være et helt normal omgang pasta med kødsovs. Det vigtigste er, at vi alle er samlede om bordet og hygger os :-)
  – anna-mad.blogspot.dk
  knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura Møller

  For mig er mad i godt selskab at lave og spise mad med min mor eller gode veninder! Jeg elsker især at bage, men jeg elsker også at stå i køkkenet en hel dag for at forberede god mad til gæster, som kommer om aftenen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For mig er det mad man har nydt og lave og nyder at servere for nogle man holder af!!! For mig ville det være at tænde op i grillen efterfuldt af en god chokoladedessert :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Mad i godt selskab? :-)
  Jeg har desværre lidt af anoreksi det sidste år til halvandet, og derfor betyder mad jo egentlig en hel del for mig nu, – hvor jeg virkelig har motivation for at blive rask! Så mad i godt selskab betyder hygge og tryghed(Jeg har det kun godt med, at spise med mine forældre og nærmeste veninder).
  – men derudover betyder det også, at det er et skridt nærmere mod at blive rask :-).
  Mad er noget vi alle skal have for at leve – jeg undgik det før, men nu nyder jeg det rigtig meget. Jeg sætter pris på hver en lille bid og hvert et lille smil fra mine forældre når jeg lige tager en ekstra kartoffel eller lidt ekstra brød.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søde rabarber-snurrer