Morgensmoothie med jordbær og acaibær - på LCHF-manér

Sommersnitter med rabarber

 photo 1-IMG_9009_zps0f82def9.jpg

Sommerens dejligste snitter er landet: sprød mørdej med syrlig rabarberkompot og sød glasur på toppen.
Snitterne blev lavet i et af mine yndlingsmoments: Mads og Monopolet podcast i ørerne, solstrejf på fødderne, en glad køkkenhund ved siden og bagværk i hænderne.
Jeg blev ganske vild med denne variant, skyndte mig at fremvise dem på Instagram og satte så ellers tænderne i dem, en efter en – måtte stoppe mig selv og tage den vante cykelrute forbi bedsteforældre og forældre med friskbagte forsyninger  ;-)

Rabarbersnitter med bid i
Dej:
75 g flormelis
150 g smør
200 g hvedemel
50 g havregryn
1 æg
vanilje

Fyld:
Rabarber (jeg kogte et bundt, fik en kæmpe portion. Halvér evt. hvis du ikke får brugt kompotten)
2 spsk rørsukker
Vanilje
Jordbær Mynte, finthakket

Glasur:
Vand, flormelis, lyserød frugtfarve

– Ingredienserne til dejen skal ved udgangspunkt have samme temperatur. Rør det hele sammen og saml dejen med hænderne. Det er vigtigt ikke at ælte for meget, rør så lidt som muligt, dejen skal blot samles.
Stil den koldt, imens kompotten koges.

– Skyl rabarberne, skær i 1 cm stykker. Kog dem op, sammen med vanilje, sukker og eventuelt en håndfuld finthakket mynte. Lad dem få et godt opkog, rør jævnligt og vent til rabarberne er helt møre.

– Drys lidt mel på bordet og del dejen i to lige store stykker. Rul dem ens ud, i to rektangler. Løft forsigtigt den ene dej over på en beklædt bageplade. Bag eventuelt denne i 5 minutter ved 200 grader, så er sprødheden sikret.
Fordel rabarberkompotten jævnt over den bagte firkant, læg den ubagte del ovenpå. Tryk forsigtigt, så den sætter sig lidt.
Prik huller med en gaffel i kagen, inden den bages ved 200 grader i ca. 14 minutter.

– Lad den færdige kage-stang køle lidt af, lav glasur (ikke for tynd) og fordel på stangen. Brug en skarp kniv og skær så snitterne ud.

En vældig sommerlig og fin lille snitte, der kan sit kram. Den smager bedst nybagt, så sprødheden bevares – dén ryger nemlig, hvis den opbevares i lufttæt pose.

 photo 2-IMG_9005_zps6e69070f.jpg

 photo 3-IMG_8999_zpse503522c.jpg

4 kommentarer

 • Hej Smagsløjer!

  Wow den glæder vi os til at afprøve, evt. en dejlig sommerdag i madkurven? Tak for at dele opskriften :)

  Mange madhilsner Kalorie Kaos

  http://kaloriekaos.blogspot.dk – hvis I har tid og lyst til at kigge forbi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lækkert – elsker rabarber, så er sikker på jeg ville elske dem, jeg plejer selv at lave solbærsnitter, som er min favorit “hindbærsnitte”-variation.

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser de lækre ud og simpelthen så fine med de små søde hjerter.Synes hindbærsnitter kan være lige søde nok, så tror rabarber er en super god løsning til mig. Mums. Vil jeg glæde mig til at prøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er altså helt vild med det hele – og hvor hyggeligt du kører rundt med ‘friske forsyninger’ til din familie :) Glæder mig til at lave de her, så snart eksamnerne tillader det!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgensmoothie med jordbær og acaibær - på LCHF-manér