Søde fødselsdagsboller

Så har vi her på smagsløjer.dk fejret fødselsdage først i juli. Vi holdt begge hyggelige fødselsdage, og jeg bagte blandt andet de klassiske hvide fødselsdagsboller. Det er det eneste tidspunkt på året, hvor jeg faktisk bager disse hvide lækkerier. For mig er de lidt obligatoriske til en fødselsdagsfest (eller også er det bare den perfekte undskyldning for ikke at proppe dem med fuldkorn og kerner… hvorom alting er, så blev de spist – hver og en). Jeg har her valgt at lave en tynd glasur og komme hen over – dette kan selvfølgelig undlades hvis det skal være de helt klassiske.
Ingredienser
(ca. 12 stk)
250 g hvedemel
75 g smør
25 g gær
1 æg
1 1/2 dl mælk
2 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gæren heri.
- Bland resten af ingredienserne sammen med mælken og ælt dejen
- Lad dejen hvile i 20 minutter med et klæde over sig.
- Tril dejen til lige store boller og kom dem på bagepladen, lad dem hæve i yderlig 10 minutter.
- Pensl bollerne med vand/mælk/æg
- Bag bollerne i ca. 10 minutter ved varmluftovn på 200 grader.
Et lille tip at vide hvornår bollerne er bagt færdige er, at vendt bollen om, og
banke på bagsiden, hvis den lyder hul, så er bollen bagt færdig.
Jeg havde lavet en kakaoglasur og kommet den i en sprøjtepose og lavet striber henover bollerne.
Mængden af mel i opskriften er ikke korrekt. Med et æg og en kvart liter mælk skal der mindst 400 gr mel, nærmere 500