Citronmåne

Måske minder citronmåne mest om gymnasielærens hadekage, den vakuumpakket fra tanken (som jeg egentlig aldrig har haft noget imod). Ikke desto mindre valgte jeg, efter at have tænkt på “projekt citronmåne” i mange år, at bage kagen i forrige weekend. Den lå lige til højrebenet med massere at økologiske citroner i køleskabet og en weekend sat af til hundepasning og læsning. Efter at jeg, for første gang, har smagt en hjemmelavet en af slagsen – må jeg tilstå, trods jeg ellers altid godt har kunne lide tankens, at den smager nu bare langt bedre.
Ingredienser
5 æg
150 g rørsukker
1/2 vaniljestang(kornene herfra)
195 g. mel
170 g. smør
1/2 citron (saften herfra)
1 1/2 citron (skal)
1 tsk bagepulver
Flourmelis
Citronsaft
Gul frugtfarv
Fremgangsmåde
- Sukker og smør røres sammen, og et æg piskes i ét ad gangen.
- Tilsæt nu melet samt bagepulveret og kornene fra vaniljen.
- Kom citron saften og skal i og rør godt rundt.
- Bag nu kagen i en springform ved 200 grader i 15-20 minutter.
- Når kagen er kølet, lav en dejlig tyk glassur og kom ud over kagen. Del den i to og nyd din citronmåne med en dejlig kop kaffe.
Velbekomme.
Årh en fin kage. Er helt vild med glasurens stærke farve.
Må jeg spørge, hvor den fine tallerken er fra? :-)