2. søndag i advent - konkurrencetid! Vind drønlækker Tassimo-maskine OG Vinderen

Julede dadelkugler

 photo 09-IMG_9888_zpse2dfafc3.jpg

Nogle ting/madvarer bliver bare utrolig hypede på ganske ganske kort tid. Her tænker jeg eksempelvis på 2012’s sunde bananpandekager. En opskrift hver en blogger (mad- som mode- eller livsstilsblogger) med respekt for sig selv, måtte poste en version af. I 2013 må lakridstemaet siges at være gennemgående (en trend en lakridsfornægter som mig, glæder sig til fordamper igen). Men udover lakrids (Valhronachokolade og quiona) har dadelkonfekt været en omblogget sag.
For år tilbage, i diverse Rawbøger faldt min søde tand over kuglerne, men da jeg så at hovedingrediensen var dadler, skyndte jeg mig til næste side. Jeg kan nemlig ikke lide dadler. Konsistensen og smagen.

Nå men. Det blev 2013 og jeg overgav mig – jeg kan ikke spise en dadel bart, tilgengæld har jeg udviklet en farlig afhængighed til disse dadelkugler.
Jeg instagrammer ofte om de små fine kugler, der udgør et glimrende alternativ til havregrynskonfekten. Nu har jeg ændret lidt i ingredienserne, og fremtryllet en juleedition.

Julet dadelkonfekt
15-20 stk.

20 friske dadler
1 spsk appelsinsaft
2 spsk mandelmel
1 spsk kokosmel
1/2 tsk kanel
1/2 tsk stødte nelliker
2 spsk hakket mørk chokolade (60% Grenade)
2 spsk kakaopulver – til at trille i
Mængdeangivelserne er lidt på slump. Tilføj lidt ekstra af det, du bedst kan lide, og tilpas konsistensen. Afhængig af dadlerne, kan massen trænge til lidt mere eller mindre kokos- eller mandelmel. Det er nok en smagssag.
Mos dadlerne med en gaffel. Kom i en skål, med alle de andre ingredienser. Rør godt og smag til.
Sæt blandingen på køl en time eller to. Tril til kugler og vend i kakaopulver.

 photo 11-IMG_9880_zpsded44456.jpg

5 kommentarer

 • Er vist ene om lige her at bifalde de mange lakridsmuligheder, mindes vinteren 2009 og sommeren 2010 hvor først min far og siden jeg eksperimenterede med hjemmelavet lakridsis, og det var noget af et hestearbejde at finde tingene der skulle bruges.
  Så da Bülow dukkede op og trak en masse med på lakridsbølgen, så jublede jeg, for det betød at det ville blive noget lettere at få fat på lakrids til det søde køkken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det forstår jeg da godt, nu er der lidt bedre tilgængelighed til de lækre varer :-) Jeg synes også, at det ser og lyder så lækkert ud – men kan simpelthen ikke lide smagen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg venter også på at lakridstendensen forsvinder igen. Det skal ikke være i andet end i de lakridser man køber i slikposer. Punktum hehe
  Jeg har faktisk en del dadler i køleskabet, tror jeg skal have prøvet den opskrift af på et eller andet tidspunkt, den bliver jo ved med at dukke op alle steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Godt beskrevet med de hypede tendenser. Det er interessant hvor hurtigt sådan en vind kan løbe.
  Dine dadelkugler ser lækre ud. Jeg sad netop og tænkte på at kaste mig ud i et sådan projekt, for jeg ELSKER dadler ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækker version – jeg kan slet ikke lade daddelkugler være, hvis de kommer på bordet – det er alt for godt!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2. søndag i advent - konkurrencetid! Vind drønlækker Tassimo-maskine OG Vinderen