Bagt avocado med æg og tomatsalsa

Nå. Så er det saftsusemig blevet mandag igen. En mandag hvor vi, efter lang stilhed, kravler ud af vores hi.
En mørk og kold én af slagsen, og en ret speciel en for mig, da jeg i dag har første arbejdsdag i voksenlivet.
Efter to rare ugers ferie, er jeg klar til at erobre verden. Mere eller mindre…
Mandagen er også særlig fordi, jeg skal finde ud af, hvordan jeg kringler min morgenmad fremover (first world problems, i know). Jeg skal til at stå op omkring kl 5 (plus/minus), for derefter at bruge 5 kvarter på transport. Min logik siger mig, at laver jeg lækker morgenmad kl 5.15 skal jeg; 1. før op. 2. have noget at spise igen omkring kl 9… Jeg har overvejet at spise i toget – men det er ikke hammer charmerende og hvad spiser man on the go? Jeg overvejer at droppe morgenmaden og snacke grøntsager om formiddagen. Er der nogle pendlere på linjen med et godt tip eller to??
——-
Det var ikke mine morgenmadsspekulationer det skulle dreje sig om. I min ferie bagte jeg denne avocado og spiste den med lidt mild tomatsalsa til.
Umiddelbar er det ikke min smag i morgentimerne, men egner sig bedre til middag. Det smager skønt, avocadoen mister lidt smag, men går hammer godt i spænd med det lækre æg.
Og så er det simpelt!
1/2 avocado
1 lille æg
1 nip flagesalt
3 solmodne små tomater
2-3 løgringe
frisk basilikum
1 tsk olie + 1 tsk honning
Udhul avocadoen lidt ekstra afhængig af æggets størrelse. Slå ægget ud og bag i ovnen 12-15 minutter.
Lav salsaen imens. Hak og pil. Rør den nemme dressing sammen og vend tomaterne deri. Drys med lidt krydderier, hvis du synes.
Hvor ser det godt ud!
Da jeg skulle i praktik (Aalborg – Skagen, aka 2,5 timers transport ink, 15 transport med cykel til/fra stationen, hver vej… og med mødetid kl. 8) stod jeg på med to termokrus – et med havregrød, hakkede mandler, kanel og lun jordbærkompot på toppen og et med kaffe – så kunne jeg spise i toget midtvejs ved en 7 tiden,. Ikke just stylish men praktisk nok :p Så spiste jeg igen omkring 9.30
– Anne