Sprøde og lækre saltmandler

Det er lidt som om, at enhver madblogger med respekt for sig selv, har tippet om verdens bedste snack; Saltmandler. Mandler i saltbad. Snackmandler… Kært barn…
Den stime vil vi da gerne med i, så uanset om i kender mandlerne eller ej, skal i ikke snydes for opskriften. Mandlerne ser jo ikke prangende ud i sig selv. Men når de saltes og bages, er det altså sød (eller salt) musik at sætte tænderne i dem.
Den der luftige sprøde nøddesmag, når mandlerne er bagt perfekt. Mums, dem er i altså nødt til at prøve.
Lav hellere en stor portion når du er igang. De ryger forbandet hurtigt.
2 syltetøjsglas med mandler
300 g mandler – af god kvalitet. ikke små og vindtørre
5 spsk god salt – jeg bruger syde- eller flagesalt (du kan tilføke krydder- eller urtesalt efter behag)
3 dl kogende vand
Kom mandlerne i en skål. Drys salt nedover. Hæld det kogte vand over og rør lidt, til saltet er opløst. Lad mandlerne trække mellem 15 og 30 minutter.
Forvarm ovnen imens – 150 grader skal den ha’.
Befri mandlerne for vand og spred dem på en beklædt bageplade. Drys evt lidt ekstra salt på. Bag i ovnen i 20-30 minutter. Hold øje, vend lidt rundt og smag hvornår det rigtige “knæk” er der.

[…] mandler, men har faktisk altid troet at det var pokkers besværligt, men så sad jeg og kiggede på Smagsløjer.dk, som er en mad blog, drevet af Maria Elisa og Christina. Jeg er så heldig at jeg arbejder sammen […]