Søndags suppedasen: Kinesisk nudelsuppe med spicy kylling

Photobucket Endnu en uge er gået, det er søndag - det er koldt og det er suppetid! Denne gang, er jeg blevet inspireret af det asiatiske køkken - hvilket der er kommet en krydret lækker sag ud af. Suppen minder mig om mit gamle job i en kinesisk sushi-restaurant og mine måneder i Thailand - masser af krydret mad, røde kinder og varmen helt ind til knoglerne... Hvordan går det med jer og supperne - har i spist suppe for nylig eller har i nogle gode ideer til de kommende søndages supper?... Suppen er nem og fuld af smag. Den kræver kun 25 minuters arbejdstid og rækker til 2-3 personer. Endnu en bonus er, at suppen her er ganske SU-venlig. Jeg havde kylling i fryseren, så kom af med 60 kr for alle de lækre grøntsager! Photobucket opskrift til 4-5 sultne personer 2 kyllingebrystfiletter 2 spsk sojasauce 1 spsk sesamolie 1 fed hvidløg 3 cm frisk ingefær 125 gram nudler 1 liter hønsebouillon 1 gulerod 1 stilk bladselleri 2 forårsløg 1/2 spidskål salt og peber frisk koriander Tilberedelsen af denne dejlige suppe, tager kun 20 minutter og laves via ganske få trin. Start med klargøre grøntsagerne: Hvidløg knuses, ingefær hakkes eller rives, forårsløg snittes fint, kålen snittes i strimler, gulerod snittes i strimler og selleri snittes i fine skiver. Skær kyllingen i strimler og mariner det i soja, sesamolie, hvidløg og ingefær. Lad kyllinge trække indtil brug. Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over - lad disse trække i 5-7 minutter. Giv bouillonvandet et opkog og tilsæt de snittede grøntsager, lad det simre ved jævn varme i 5 minutter. Tilsæt kyllingen i suppen, lad det koge med i yderligere 5 minutter. Tag vandet fra nudlerne, rør dem i suppen og lad den koge op - samg nu til med salt og peber. Eventuelt et lille drys cayennepeber (hvis smagsløgene kan klare det). Anret den varme suppe i skåle, toppet med frisk koriander. Photobucket