Sommerlig Cheesecake med koldskål

 photo 4-IMG_8898_zps14927261.jpg  photo 3-IMG_8899_zps42b2b466.jpg Inspirationen til denne kage, kom fra en noget uventet kilde - nemlig en opskrift fra Tim Vlademir -følte lidt jeg var landet på månen, for jeg anede da ikke, at han var mad-menneske?! I hvertfald blev jeg straks hooked på ideen om en lettere version af den klassiske cheesecake, med smag af fløjlsblød vaniljeprikket koldskål. Når der ydermere tilføjes citron og kammerjunkere, bliver det altså næsten for perfekt til en koldskålfan som mig. Jeg håber inderligt, at nogle af jer prøver denne lækre sag - den er smadder nem at bikse sammen, og rigtig dejlig at nyde i solen - skriv endelig hvis i prøver! opskrift Bund: 200 g kammerjunkere - knuste 75 g smør - smeltet Kagemasse: 200 g neutral flødeost 1/2 citron - saft og skal heraf 50 g rørsukker 1 dl mælk 30 g flormelis vanilje - svarende til 1/2 stang 5 dl kærnemælk 4 blade husblas Knus kammerjunkerne til rasp. Jeg propper dem i en frysepose og giver dem en tur med kagerullen. Smelt smørret og bland i raspen. Fordel blandingen i bunden af en springform (optimalt 15-18 cm i diameter) og tryk den godt sammen. Varm den almindelige mælk op til kogepunktet, opløs sukkeret heri. Flæk vaniljestang (eller brug et par omgange af en vanilje-twister) og rør det i. Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter, vrid den godt og rør i blandingen mens den endnu er lun. Rør kærnemælken i, så den også får lidt varme. Hæld blandingen i en skål, kom fintrevet citronsaft i. Rør flormelis, citronsaft og flødeost sammen. Vend begge blandinger sammen, til en ensartet masse. Fordel fyldet koldskålsfyldet på bunden. Glat ud og gør kagen jævn. Stil på køl minimum 4 timer. Server med friske bær.  photo 1-Opdateretfornylig23_zps4224a9dd.jpg  photo 2-Opdateretfornylig22_zpsceba4d99.jpg