Husk lige... risengrøden

Her i december måned, har vi lavet en "husk lige..."  med juleopskrifter fra de sidste par år. For husker I for eksempel opskriften på de BEDSTE pebernødder, de hjemmelavede æbleskiver eller smagsløjers version af snebolde... nej, vel? Vi genopfrisker de sidste par års skønne juleopskrifter gennem december måned. Så husk lige risengrøden ♥  photo 1-IMG_7661_zpsd36b901a.jpg 23.12.2012 Hos os, er den helt store risengrødsaften lillejuleaften, d. 23. december. En aften med juletræspyntning, risengrødskogning og forventningsfuld snak og grin. Der er nu kun én måned til, så jeg tænker at en god traditionel risengrødsopskrift må være på sin plads.  Risengrød har, for mit vedkommende, altid været en bestillingsvare, der udelukkende er blevet spist hos mor – da jeg altid har troet, at den eneste måde at lave den på, var at have en lang fridag til rådighed, så grøden rigtig kunne stå og sætte sig under dynen i flere timer… Der viste sig imidlertid at være alternativer, og efter jeg opdagede dét, har risengrød været fast inventar på madplanen - det er jo kun (optakt til) jul én gang om året!  Ingredienser (2-3 pers.) 1 liter mælk – let eller sød 250 gram grødris 2 dl vand 1/2 tsk salt Et nip vaniljepulver/halv vaniljestang + kanelsukker Fremgangsmåde Kom ris og vand i en mellemstor gryde, lad det koge op, under jævnlig omrøring. Lad det koge et par minutter, så risene får suget al vandet til sig. Tilsæt så mælken og lidt vanilje, og lad også dét nå lige til kogepunktet, hvorefter du skrurer godt ned for varmen. Lad nu risengrøden simre under låg i 40 minutter – rør hver 5-10. minut, og smag til sidst til med lidt salt. Husk at få vaniljestangen op, hvis du brugte sådan én. Servér med kanelsukker og en lille smørklat – gerne til lyden af  “Det er risengrød, der gør næsen rød - og kanel bli’r strøed,  det gør skorpen sprød, grød skal være blød og ikke tør…”  photo 1-Opdateretfornylig15_zpsceb6499d.jpg