Klassiske vaniljekranse

 photo 1-IMG_9916_zpsf65e830b.jpg Et lidt sent juleindlæg - men det er jo om at få fyret de sidste juletips af, inden det er for sent. Jeg har været på arbejde hele morgen/formiddagen og tog direkte videre til 2 års fødselsdag. Nu er det tid til at temperere lidt chokolade og få lavet lidt konfekt. Og få rettet lidt i bacheloren. Ved søreme godt hvad der trækker mest... Der har ikke været meget tid i julekøkkenet i år. Det er ligesom om, der har stået "bachelor" på al vågen tid. Udover fantastiske brunkager, har jeg bagt vaniljekranse. Alle der har prøvesmagt har rost dem, så jeg vil klart anbefale at du kaster dig ud i projektet. Jeg ville så gerne have pæne vaniljekranse i bløde former, men den autentiske kødhakker giver altså et lidt mere rustikt look. Originalt og med masser af traditioner. En klassisk opskrift til 2-3 plader vaniljekranse 280 g rørsukker 1 vaniljestang 280 g smør 400 g hvedemel 2 æg 80 g finthakkede smuttede mandler Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland med lidt af sukkeret. Tilsæt al sukkeret og rør det sammen med vaniljekornene. Smuldr mel og koldt smør. Ælt dejen sammen med hænderne og tilsæt de hakkede mandler. Bruger du en kødhakker, kan du med fordel sætte dejen på køl mens du tager opvasken. Kør dejen igennem maskinen, form kranse og bag ca 8 minutter ved 200 grader. Nyd i juledagene, med dem du bedst kan lide <3  photo 3-IMG_9923_zps3a0684a7.jpg